Η πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την ίδρυση ενός Υποθηκοφυλακείου πέρα της έδρας του νομού Αιτωλ/νίας, αποτελεί το θέμα της επιστολής που απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος.

Στην επιστολή του ο Νίκος Καραπάνος σημειώνει ότι:

«Ξεκίνησε χθες με διαδικασίες κατεπείγοντος και ολοκληρώνεται εντός λίγων ημερών η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, για τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περί αναδιοργάνωσης των υποθηκοφυλακείων της χώρας.

Με ιδιαίτερη ωστόσο έκπληξη, διαπιστώσαμε ότι στις προτάσεις του Υπουργείου προτείνεται η λειτουργία ενός και μοναδικού υποθηκοφυλακείου στην Αιτωλ/νία, με έδρα διαφορετική από αυτή που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, η οποία τοποθετεί τις έδρες των υποθηκοφυλακείων στις πρωτεύουσες των νομών. Προφανώς όμως, αυτή η εξαίρεση μάλλον αφορά αποκλειστικά την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, γιατί όπως διαπιστώσαμε οι λοιπές προτάσεις του Υπουργείου είναι σύμφωνες με το νόμο για όλη την υπόλοιπη Επικράτεια.

Επιπλέον, είναι άξιο απορίας το πόσο λειτουργική θα μπορούσε ν’ αποδειχθεί μια τέτοια πρόταση, όταν σήμερα η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου ως έδρα του νομού, υποστηρίζει επιτυχώς τη συντριπτική πλειοψηφία των Υποθηκοφυλακείων της Αιτωλ/νίας.

Επ’ αυτού του σοβαρού ζητήματος, παρακαλούμε την άμεση τοποθέτηση και παρέμβασή σας στο αρμόδιο Υπουργείο προς αποκατάσταση της προφανούς αδικίας, η οποία μεθοδεύτηκε κατά τρόπο που ξεπερνά τη νομιμότητα.

Το ζήτημα, θ’ αποτελέσει θέμα συζήτησης στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία σας προσκαλούμε να συμμετέχετε».

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.