Από 1 έως 3 Ιουλίου διοργανώνεται και φέτος στην πόλη της Ναυπάκτου το φολκλορικό φεστιβάλ Lepanto FolkFestival. Το φεστιβάλ διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2015, με μεγάλη επιτυχία. Για 3 ημέρες, η πόλη της Ναυπάκτου φιλοξένησε τους χορευτές και τους συνοδούς τους και χόρεψε στα μουσικά ακούσματα από κάθε μεριά του πλανήτη. Το Lepanto Folk Festival αποτέλεσε σημείο συνάντησης πολιτισμών από όλο τον κόσμο (πληροφορίες, video και φωτογραφίες στο www.lepantofolkfestival.com).

Η συγκεκριμένη διοργάνωση, πέρα από ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, έχει σκοπό να δώσει και μια οικονομική ανάσα στις επιχειρήσεις τις πόλης μας (ξενοδοχεία, εστιατόρια, bar, εμπορικά, κλπ), σε μια χαμηλή τουριστικά περίοδο. Επιπλέον, μια πετυχημένη διοργάνωση αποτελεί την καλύτερη δωρεάν διαφήμιση για την πόλη μας, στις χώρες που συμμετέχουν.

Και φέτος, όπως και την προηγούμενη χρονιά, η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Ναυπακτίας. Επιπλέον εφέτος συνδιοργανωτής είναι και ηΠεριφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Τα χορευτικά group που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι από την Κύπρο, τηνΛετονία, την Ουκρανία, την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κροατία, την Ρωσία, την Βουλγαρία και από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Η φετινή συμμετοχή (8 χώρες και πάνω 600 χορευτές και συνοδοί) εδραιώνουν το Lepanto Folk Festival σαν ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ φολκλορικού χορού στην Ελλάδα. Αναλυτικά, τοπρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

FolkΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Άφιξη των συγκροτημάτων και παραλαβή τους από το αεροδρόμιο.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Έναρξη του Φεστιβάλ με παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων

και κεντρική εκδήλωση στο λιμάνι της Ναυπάκτου.

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ξενάγηση στην πόλη της Ναυπάκτου και στο Κάστρο.

Παρέλαση στο Γρίμποβο και εκδήλωση στο Ξενία

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Ανταλλαγή αναμνηστικών, Master Class και αποχαιρετιστήριο πάρτι  στον κήπο του Ξενία.

lepantofolk16

Εμείς, ως Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση – Κοιν.Σ.Επ. ΄΄Προβάλλω τη Ναυπακτία΄΄, επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στην τουριστική προβολή της Ναυπακτίας μέσω πολιτιστικών δράσεων. Πιστεύουμε ότι η θέση, η ιστορία και η φυσική ομορφιά της περιοχής μας σε συνδυασμό με στοχευμένες δράσεις όπως το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, θα συντελέσουν στην προβολή της Ναυπακτίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Ναυπάκτου να στηρίξουν και να αγκαλιάσουν με ενθουσιασμό το φεστιβάλ. Είμαστε σίγουροι ότι θα μας βοηθήσετε με κάθε τρόπο, ώστε να πραγματοποιήσουμε  επιτυχημένες δράσεις, που θα αποτελέσουν θεσμό για την πόλη της Ναυπάκτου και για τα επόμενα χρόνια.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Τηλέφωνα επικοινωνίας :

Αντωνόπουλος Δημήτρης            6973349576        

Παπαδημητρίου Δημήτρης         6936870381

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.