Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική ανταπόκριση στις δράσεις των πολιτών σε Πάτρα, Αμαλιάδα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Πύργο, ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας «Δώσε αίμα… σώσε Ζωές» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντικής Αιμοδοσίας (Π.Ο.Σ.Ε.Α) και φορείς.

«Στόχος μας από την πρώτη στιγμή ήταν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρότυπο εθελοντικής αιμοδοσίας σε ολόκληρη τη χώρα. Το καταφέρνουμε αυτό με τη συνδρομή και τη συνεργασία των φορέων. Όλοι μαζί κάνουμε μια πράξη αγάπης, δωρίζοντας αίμα, ζωή, χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Η συμμετοχή των φορέων, των Συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών και των Εκπολιτιστικών Συλλόγων ήταν ουσιαστική και σημαντική στην επίτευξη των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όπως επίσης και των αιμοληψιών, τόνισε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος.

Συνολικά στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη την εβδομάδα, προσήλθαν πάνω από 600 άτομα για να προσφέρουν αίμα, από τα οποία 270 κρίθηκαν ότι πληρούσαν τις προϋποθέσεις για αιμοδοσία.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι κάτωθι φορείς:

  1. Ιερά Μητρόπολη Πατρών
  2. Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης
  3. Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών
  4. Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας «Ο Αιμοδότης»
  5. Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας
  6. Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο Άγιος Στυλιανός»
  7. 13 Πολιτιστικοί Σύλλογοι Νοτίου  Διαμερίσματος Δήμου Πατρέων  ( Εργατικών Κατοικιών Ανθείας, Εργατικών Κατοικιών VII Θεοδώρων και Αναπηρικών, Εργατ. Κατοικιών Λεύκας, Αναγέννησης Παραλίας, Κρύας  Ιτεών, Γλαύκου, Κυψέλη, Εργατ. Κατοικιών Παραλίας, Τέρψη, Νεάπολη, Αγ. Νικολάου Λεύκας, Ιτεών και Περιοίκων, Μεταμόρφωση Σωτήρος)
  8. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
  9. Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, Τοπικού Τμήματος Αμαλιάδας
  10. Ποδηλατικός  Όμιλος Πάτρας
  11. Λέσχη Φίλων Vespa Αχαΐας
  12. Δήμος Ήλιδας
  13. Δήμος Αγρινίου
  14. Νοσοκομείο Αγρινίου
  15. Νοσοκομείο Μεσολογγίου
  16. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια»
  17. Νοσοκομείο Αμαλιάδας
  18. Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας»
  19. Γενικό Νοσοκομείο Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου»
  20. Εθελοντές Αιμοδότες Αγρινίου
  21. Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Αχαΐας
  22. Σύλλογος Υπαλλήλων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Ιονίου και Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα με τις δράσεις και τις αιμοληψίες πραγματοποιήθηκαν παραστάσεις Καραγκιόζη με τίτλο: «Ο Καραγκιόζης Εθελοντής Αιμοδότης» στα παιδιά των πόλεων σε Πάτρα, Αμαλιάδα, Ι.Π. Μεσολογγίου, Πύργο.

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.