Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων σε 8000 καθηγητές Δημόσιων ΙΕΚ κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ και υπεύθυνος ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος . Ο κ. Κωνσταντόπουλος τονίζει ότι δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τόσο του χειμερινού όσο και του εαρινού εξαμήνου και ζητά ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα καταβολής τους αλλά και για τους λόγους που οδήγησαν στην καθυστέρηση της πληρωμής τους για ακόμα μία φορά .

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :

Τους τελευταίους 6 μήνες 8.000 ωρομίσθιοι εκπαιδευτές των 134 Δημοσίων ΙΕΚ σε όλη τη χώρα παραμένουν απλήρωτοι. Οι αμοιβές τους δεν έχουν καταβληθεί ούτε για το χειμερινό ούτε για το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος έτους, που έληξε χθες 30-06-2016, κατά παράβαση της σύμβασης μίσθωσης έργου που έχουν με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, στους όρους της οποίας προβλέπεται η εξόφληση όλων των δεδουλευμένων να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τη λήξη του εξαμήνου. 

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Παιδείας επιδεικνύει τέτοια ολιγωρία, καθώς στις 3 Νοεμβρίου 2015 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είχαμε καταθέσει ξανά σχετική ερώτηση για την καθυστέρηση της πληρωμής των δεδουλευμένων τους για το εαρινό εξάμηνο Φεβρουαρίου 2015- Ιουνίου 2015, όπου πάλι το ΙΝΕΔΙΒΙΜ είχε επιδείξει την ίδια ασυνέπεια. 

Είναι απαράδεκτο η καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων στους Εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ να αποτελεί μια πάγια πρακτική για το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και το Υπουργείο Παιδείας να σωπαίνει, όταν μάλιστα πρόκειται για ένα επιστημονικό δυναμικό υψηλών τυπικών προσόντων που με θέρμη, ευσυνειδησία και αφοσίωση παρέχει τις υπηρεσίες του κάτω από αντίξοες συνθήκες αναφορικά με την υποδομή και τη λειτουργία των δομών. Το γεγονός δε ότι η μισθοδοσία από τα Δημόσια ΙΕΚ αποτελεί τη μοναδική πηγή εισοδήματός τους σε μια τόσο δυσχερή οικονομική συγκυρία καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη της άμεσης επίλυσης του μείζονος προβλήματος που έχει δημιουργηθεί. 

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

1.             Πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εκπαιδευτικών των Δημόσιων ΙΕΚ ;

2.             Γιατί το Υπουργείο έχει καθυστερήσει την έγκριση της απαιτούμενης χρηματοδότησης, την οποία έχει αιτηθεί το ΙΝΕΔΙΒΙΜ;

3.             Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για την αναβάθμιση της λειτουργίας των Δημοσίων ΙΕΚ;

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.