Παρουσία δύο χιλιάδων πολιτών και πλήθους επισήμων τα εγκαίνια της ΑΜΦΙΓΑΛ
Θ. Κουτσουπιάς: Στόχος μας είναι να γίνει η ΑΜΦΙΓΑΛ το όχημα εκσυγχρονισμού συνολικά για τον κλάδο, να αλλάξουμε τη μοίρα του τόπου

Η εκδήλωση της επίσημης παρουσίασης και έναρξης λειτουργίας της ΑΜΦΙΓΑΛ, της υπερσύγχρονης μονάδας επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων, πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους πολιτών και εκπροσώπων φορέων στην Κεχρινιά Αμφιλοχίας, με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγρινίου, τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε, οραματίστηκε, πίστεψε σ’ αυτή την επένδυση και εργάστηκε όσο κανένας άλλος για την υλοποίησή της, τον κ. Θωμά Κουτσουπιά, να είναι αυτός που δικαιωματικά έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων.

Τον αγιασμό τέλεσε ο σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ο οποίος και, αφού συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν για τη δημιουργία του εργοστασίου, εστίασε στην ανάγκη στήριξης της παραγωγής, παροτρύνοντας παράλληλα τους πολίτες να αξιοποιήσουν τον πλούτο του τόπου μας και να ασχοληθούν με τις εκτάσεις που παραμένουν ακαλλιέργητες, σε καιρούς κρίσης, για να λάβει τη διαβεβαίωση ότι ο σπόρος που με τόση αγάπη έριξε έπεσε σε γόνιμο έδαφος και πως η Ένωση Αγρινίου θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνει ο σπόρος αυτός δέντρο με ρίζες βαθιές και να δώσει ωραίους καρπούς για το λαό της Αιτωλοακαρνανίας. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Αποστόλης Κοιμήσης, ο οποίος και με έμφαση τόνισε ότι η σημερινή ημέρα δεν αποτελεί το τέλος μιας πορείας, αλλά την έναρξη μιας νέας περιόδου. Ο δήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Γιώργος Παπαναστασίου επεσήμανε τη μεγάλη δυναμική που τέτοιες επενδύσεις μπορούν να προσδώσουν συνολικά στην οικονομία της περιοχής, ενώ η αντιπεριφερειάρχης κα. Χριστίνα Σταρακά τόνισε πως το παράδειγμα της ΑΜΦΙΓΑΛ αποτελεί την καλύτερη δυνατή απάντηση σε όσους επιμένουν να απαξιώνουν το υγειές συνεταιριστικό κίνημα. Στις προοπτικές που δημιουργούνται για τη συνολική αναβάθμιση του αγροτικού χώρου αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας. Από την Εθνική Τράπεζα, η οποία και χρηματοδότησε το έργο, χαιρετισμό απηύθυνε το διευθυντικό στέλεχος κ. Βασίλης Χατζησταύρου, τονίζοντας ότι η πολιτική της τράπεζας να στηρίζει τέτοιες αναπτυξιακές προσπάθειες, θα συνεχιστεί. Το λόγο πήρε επίσης ο πρόεδρος της αδελφής Ένωσης Καλαβρύτων κ. Παύλος Σατολιάς, που επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη να υπάρξουν συνέργειες για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, εστιάζοντας και στην κοινή πορεία με την Ένωση Αγρινίου και τον διαρκή αγώνα για την έμπρακτη προάσπιση των συμφερόντων των παραγωγών.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ακόμη οι δήμαρχοι Μεσολογγίου κ. Νίκος Καραπάνος, Ακτίου-Βόνιτσας κ. Θεόδωρος Γ. Αποστολάκης, Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Πάνος Τσιχριτζής, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Υφαντής, Λύτρας και Αγγελόπουλος, οι πρώην υπουργοί Χρ. Βερελής και Θ. Μωραίτης, ο πρώην βουλευτής Ανδ. Μακρυπίδης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, Συνεταιρισμών και αγροκτηνοτροφικών συλλόγων απ’ όλη τη χώρα κ.α. Λόγω ανειλημμένων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων ο αναπληρωτής υπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης δεν κατέστη δυνατό να παραστεί, σε μήνυμά του, όμως, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα επιτυχημένα εγκαίνια θα αποτελέσουν την απαρχή και για μια επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία. Ανάλογες επιστολές υπογράφουν οι Μόσχος Κορασίδης, Χρήστος Παπαχατζόπουλος, Νέλλη Τζάκου, Νικήτας Πρίντζος, Ελένη Ζαρζάλη και πλήθος ακόμη εκπροσώπων του επιχειρηματικού και του πολιτικού κόσμου της χώρας. Φυσικά, αισθητή ήταν η παρουσία και εκπροσώπων του συνεταιριστικού κόσμου, όπως, για παράδειγμα του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζανέτου Καραμίχα, του προέδρου της Πίνδος κ. Ανδρέα Δημητρίου, του Θανάση Σωτηρόπουλου από την Παναιγιάλειο Ένωση, αλλά και του προέδρου της Ένωσης Πατρών κ. Δημήτρη Παρασκευόπουλου.

Εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, ξεκίνησε την ομιλία του με μια σύντομη ιστορική αναδρομή, από την παρουσίαση της πρότασης για την επένδυση, τον Μάιο του 2007, μέχρι την ολοκλήρωσή της. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν, αλλά και σε όσους δεν πίστεψαν στο όραμα, για να τους καλέσει να δουν ότι η Αιτωλοακαρνανία της παραγωγής και της δημιουργίας μπορεί να πετύχει, συνεργαζόμενη, πάρα πολλά. Ευχαριστώντας θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου στόχου, ο κ. Κουτσουπιάς έκανε ιδιαίτερη μνεία στον κ. Θανάση Παπαδόπουλο και στην Ένωση Καλαβρύτων, στον κ. Παντελή Ραπανάκη από τις Ελληνικές Πρωτεΐνες, στους προέδρους της Τοπικής-Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Απ. Κοιμήση, Π. Μοσχολιό και Γ. Παπαναστασίου, στην Εθνική Τράπεζα που εμπιστεύτηκε και στήριξε την επένδυση, στην αντιπεριφερειάρχη Χρ. Σταρακά, στον υπεύθυνο της εργολαβίας κ. Νίκο Αντωνέλο, στον γενικό Διευθυντή της Ένωσης Αγρινίου κ. Νίκο Καζαντζή που τόσο κοπίασε για την ολοκλήρωση της μονάδας, αλλά και στους εργαζομένους της Ένωσης, που συντάχθηκαν σ’ αυτή την προσπάθεια. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να σημειώσει πως για την καλή λειτουργία και απόδοση του έργου, θα πρέπει να διευθετηθούν σημαντικές εκκρεμότητες και, απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη, τόνισε την ανάγκη πληρωμής των περίπου 1,4 εκατ. ευρώ που υπολείπονται, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ο προϋπολογισμός του έργου υπερέβη κατά πολύ το εγκεκριμένο ποσό των 6,7 εκατ. ευρώ. Τέλος, ο κ. Κουτσουπιάς εξήγησε ότι φιλοδοξία της Ένωσης Αγρινίου και της ΑΜΦΙΓΑΛ είναι η δημιουργία ισχυρού brand name για την Αιτωλοακαρνανία, ο εκσυγχρονισμός της κτηνοτροφίας, η συνολική αναβάθμιση της τοπικής αγροτικής οικονομίας και κάλεσε τους πολίτες και δη τους κτηνοτρόφους να αγκαλιάσουν το έργο, τονίζοντας ότι ανήκει σε αυτούς και στο μέλλον τους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στους εσωτερικούς χώρους του εργοστασίου, όπου όλοι οι παριστάμενοι είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και να ενημερωθούν για τον πλήρως αυτοματοποιημένο, υπερσύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό και την παραγωγή φέτας και σκληρών τυριών.

πηγή: agrinioculture.gr

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.