Επεκτείνεται ο θεσμός της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στη Δυτική Ελλάδα. Μάλιστα σήμερα το πρωί, στις 11:00 στο συνεδριακό κέντρο ΟΛΠΑ, στο Νέο Λιμένα Πατρών, θα λάβει χώρα η σχετική παρουσίαση από τον υποστράτηγο Φώτη Τσόλκα.

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες είναι διαμορφωμένα οχήματα με κατάλληλο εξοπλισμό, που στελεχώνονται από μεικτό κλιμάκιο τριών ενστόλων αστυνομικών (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας) και ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.

Ως προς την αποστολή των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, αυτή συνίσταται στη συμπλήρωση της οργανωμένης αστυνομικής δράσης, ιδίως σε θέματα γενικής αστυνόμευσης, μέσω της διενέργειας περιπολιών και της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Απώτερος σκοπός της λειτουργίας αυτού του σύγχρονου μοντέλου αστυνομικής διαχείρισης τοπικών θεμάτων και προβλημάτων – μεσαίου επιπέδου – που χρήζουν άμεσης διαχείρισης ή επίλυσης, είναι η ενσωμάτωση των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών δραστηριοποίησής τους.

 

Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.