Η θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών Ναυπάκτου “Η αυλαία” εργάζεται πυρετωδώς για την  παράσταση “Αγγέλα” που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαϊου 2016 στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα.

Το Lepantomag.gr βρέθηκε στις πρόβες, συνομίλησε με τους συντελεστές και σας μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί εκεί.

———————————————————————————————————–

Γιώτα Πολιτοπούλου, φιλόλογος:

Το πέμπτο κατά σειρά έργο που θα παρουσιάσει η θεατρική μας ομάδα είναι η ‘’Αγγέλα’’ του Γιώργου Σεβαστίκογλου.

Ένα έργο εποχής, της μετεμφυλιακής Ελλάδας, που ακουμπά όμως στο σήμερα με τα διαχρονικά μηνύματα και την επικαιρότητά του.

Και με αυτή μας τη θεατρική δραστηριότητα φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας μια ακόμα ανάσα πολιτισμού, σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους, που περιορίζουν τις επιθυμίες μας και μας σπρώχνουν σε ένα συνεχή αγώνα επιβίωσης. Άλλωστε, και το ίδιο το έργο στέλνει αυτό το μήνυμα: ότι η ζωή, τα όνειρα και η αξιοπρέπεια κερδίζονται μέσα από μικρές, καθημερινές μάχες.

Η εμπιστοσύνη και η αγάπη, με την οποία έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες της Ναυπάκτου – και όχι μόνο – τις προηγούμενες θεατρικές μας παραστάσεις είναι οι κινητήριες δυνάμεις και σ’ αυτή μας τη δουλειά. Υποσχόμαστε, λοιπόν, να δώσουμε ‘’επί σκηνής’’ τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε να ανταποδώσουμε αυτή την αγάπη και την εκτίμηση.

politop

———————————————————————————————————–

Ηρακλής Μπεζαΐτης, Μαθηματικός:

Η θεατρική μας ομάδα ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια από ανήσυχους συναδέλφους για να καλύψουμε δημιουργικά και διασκεδαστικά τον ελεύθερο χρόνο μας. Στην αρχή φοβούμουν να εκτεθώ στο σανίδι αλλά θαύμαζα και τους συναδέλφους που αποφάσισαν να παρουσιάσουν το πρώτο τους έργο. Έτσι, πήρα ένα μικρό ρόλο και μου άρεσε πάρα πολύ!

Διαλέγουμε έργα που έχουν κάτι να πουν και σε μας και στους θεατές. Που έχουν κάποιο μήνυμα. Φέτος με την “Αγγέλα” καταπιανόμαστε με πολύ δύσκολα πράγματα. Η λύπη, το κλάμα, ο ανεκπλήρωτος έρωτας και η ανέχεια είναι γύρω μας καθημερινά.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που μας στηρίζουν εθελοντικά τόσα χρόνια, τους χορηγούς μας γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα και τέλος το κοινό της πόλης που μας παρακινεί και μας προτρέπει με ερωτήσεις όπως, Πότε θα ανεβάσετε νέο έργο; Γιατί αργείτε; Που θα παίξετε; Άντε να έρθουμε να σας δούμε! 

bezaitis

———————————————————————————————————–

katsampasΓιώργος Κατσάμπας, Ηθοποιός:

Με πολύ χαρά δέχτηκα την πρόταση των αλέγρων εκπαιδευτικών να αναλάβω εθελοντικά τη σκηνοθεσία στο έργο που επέλεξαν.  Μετά από σχετική “ακρόαση” που τους υπέβαλλα έκανα την διανομή των ρόλων. Αμέσως μετά, συνεργάστηκα με τον Σκηνογράφο κ. Ηλία Θεοχαρόπουλο και οι προτάσεις του, σε ένα τόσο δύσκολο έργο, μου έλυσαν τα χέρια. Κατόπιν, επέλεξα την μέθοδο “Μιχαήλ Τσέχωφ” ως καταλληλότερη για την διδασκαλία των ανομοιογενών ηθοποιών που είχα στην διάθεσή μου.

Τα μεγάλα έργα ξεχωρίζουν διότι ο Χρόνος δεν μπορεί να σβήσει τα μηνύματά τους. Η δουλειά μας είναι να τα μεταφράζουμε στη γλώσσα του σημερινού ανθρώπου.

Το θέατρο δεν δίνει απαντήσεις αλλά θέτει ερωτήσεις. Ή, καλύτερα, ανασύρει θαμένες ερωτήσεις που αγνοούμε την ύπαρξή τους. Εναπόκειται στο θεατή ΑΝ θα δεχτεί την ερώτηση και αν ΝΑΙ, να δώσει την προσωπική του απάντηση.

———————————————————————————————————–                 

Λαμβάνουν μέρος με σειρά εμφάνισης:

Φανή: Γιώτα Πολιτοπούλου
Άννα: Βάσω Μπεζαΐτη
Γεωργία: Ανθή Κολεμένου
Νέρα: Αθηνά Φορλίδα
Μένιος: Χρήστος Μαλλάς
Αγγέλα: Αναστασία Λουκοπούλου
Κα Παπά – Γιατρός: Ελένη Αδαμοπούλου
Στράτος: Ηρακλής Μπεζαΐτης
Γκαρσόνι: Αργύρης Δρίβας
Λάμπρος: Gerard van Hattem

Χορεύουν:

Παναγιώτης Κερασιάς (Ζεϊμπέκικο)
Paso Latino (Χορευτές Samba)
Βασιλική Γιαννοπούλου, Δανάη Παπαδοπούλου, Λάμπρος Ξύτσας, Μαρία Σανιδά, Σοφία Ράμμου.

Συντελεστές παράστασης.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κατσάμπας
Σκηνικά: Ηλίας Θεοχαρόπουλος
Μακιγιάζ: Βαρβάρα Δημητροπούλου, Βίκυ Διαμαντοπούλου, Γεωργία Λεκάκη, Κωνσταντίνα Σκαμνιά, Νίκη Στέγγου.
Κομμώσεις: Μαρία Ζησιμοπούλου, Αθανασία Τριανταφύλλου, Χαρά Τσοπανά.
Κουστούμια: «Το βεστιάριο του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας»
Φωτογράφηση: Πάνος Τσούσης
Ηχητικά – Φωτισμοί: Lepanto Sound Κώστας Κατσαντώνης
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Κατσάμπας
Σχεδιασμός εντύπων: Digital2art Χρήστος Πετσίνης
Concept εντύπων: Γιώργος Κατσάμπας, Ηρακλής Μπεζαΐτης

 aggelakar

aggelafoto

aggela

Γενική είσοδος 5,00

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.