Με ανατροπή του σκορ η Αμβρακία Κωστακιών νίκησε 2-1 το  Ναυπακτιακό Αστέρα, ο οποίος περιήλθε σε δύσκολη θέση όσον αφορά την άνοδο στην Γ΄Εθνική. Η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας ήταν κατώτερη των γηπεδούχων και παράλληλα ο Τηλυκράτης πέρασε διά… περιπάτου από την Ιτέα με 1-5. Έτσι Αμβρακία και Τηλυκράτης έφτασαν στους 7 βαθμούς κι έγιναν τα φαβορί για τις δύο θέσεις, με την ομάδα της Ναυπάκτου να έχει τρεις βαθμούς.

Χωρίς τον Γιώργο Θεοχάρη παρατάχθηκε ο Ναυπακτιακός, αφού δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει άδεια ως στρατευμένος και οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια ηγετική φυσιογνωμία στο κέντρο και τον άξονα. Η Αμβρακία έδειξε από την αρχή πως ήθελε  τις πρωτοβουλίες του αγώνα και το κατάφερε με κινητήριο  μοχλό τον 34χρονο  Νταλάκα. Παράλληλα οι παίκτες της ομάδας των Κωστακιών ήταν ανώτεροι στο  «ένας με έναν» και διέθεταν περισσότερη ενέργεια στο παιγνίδι τους. Μέχρι το πρώτο 15λεπτο της αναμέτρησης είχαν την υπεροχή και προσέγγιζαν το γκολ κυρίως με στατικές φάσεις κι εκτελέσεις του Νταλάκα. Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ναυπακτιακός ήταν η ομάδα που πήρε το προβάδισμα, σε φάση που ξεκίνησε με κερδισμένο φάουλ του Πιστιόλη κοντά στην περιοχή.  Η απ’ ευθείας εκτέλεση του Καραγιάννη έστειλε τη μπάλα στο τείχος κι ελάχιστα κόρνερ από το δεξί δοκάρι του Βαρέλη. Και ξανά  από τα πόδια  του Καραγιάννη η μπάλα έφτασε στη «καρδιά»  της άμυνας, όπου ο… σπεσιαλίστας  Καλαβρουζιώτης στο 20ο λεπτό άνοιξε το σκορ με κεφαλιά.

Η χαρά της ομάδας της Ναυπάκτου δεν κράτησε πολύ, διότι στο επόμενο λεπτό και μετά από «αρρυθμίες»  στην αμυντική της λειτουργία ο Γούλας με ασύλληπτο σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη  μπάλα λίγο κάτω  από τη συμβολή των δοκών και ισοφάρισε. Αφού οι γηπεδούχοι ξεπέρασαν άμεσα το σοκ του 0-1 και «απάντησαν» ακαριαία, εξακολούθησαν να ελέγχουν το ματς με τα ίδια χαρακτηριστικά, ενώ ο Αστέρας  πέρασε πάλι σε παθητικό ρόλο. Στο 24΄λίγο έλειψε να γίνει η ολική ανατροπή, αλλά ο Ανδριτσόπουλος  απέτρεψε την τροχιά της μπάλας προς τα δίχτυα σε κοντινό πλασέ του Νταλάκα και με τον Ανδρεόπουλο εξουδετερωμένο. Τελικά η Αμβρακία πέτυχε το δεύτερο γκολ της στο 41΄, όταν μετά από λάθη στην άμυνα του Ναυπακτιακού ο Σιδηρόπουλος γύρισε τη μπάλα και ο Παππάς δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει από κοντά.

Ο Θεοδοσίου θέλησε να δώσει κινητικότητα στην επίθεσή του και στην επανάληψη πέρασε τον Αδραχτά στην θέση του Πιστιόλη, ενώ αμέσως με τη εναρξή της ο Ανδριτσόπουλος είχε καλή φάση. Οι γηπεδούχοι  ανταπέδωσαν με δύο ευκαιρίες  του Νταλάκα  και στην  δεύτερη χρειάστηκε η καταλυτική επέμβαση του Ανδρεόπουλου. Η δεύτερη αλλαγή του Θεοδοσίου με την   είσοδο του  Θανασιού στα χαφ και την  μετατόπιση του Ζαχαρόπουλου στο κέντρο της άμυνας, έδωσε καλύτερη επιθετική υπόσταση στον Αστέρα,  που στο 70΄ λίγο έλειψε να σκοράρει όταν ο Μιχαλόπουλος σούταρε λίγο έξω από την   ανυπεράσπιστη εστία. Όμως χρειάστηκε και πάλι ο τερματοφύλακας Ανδρεόπουλος λίγο μετά, όταν σταμάτησε τον πρώτο σκόρερ των γηπεδούχων, Σιδηρόπουλο, σε τετ α τετ. Ο προπονητής του Ναυπακτιακού ρίσκαρε κι άλλο στο τελευταίο 15λεπτο ρίχνοντας στον αγώνα τον Ψυχογιό και μεταφέροντας πλέον τον έμπειρο Καλαβρουζιώτη στο κέντρο της άμυνας.

Ωστόσο οι παίκτες του Δημήτρη Μπαλάφα συνέχιζαν να κερδίζουν τις προσωπικές μονομαχίες κι αυτός απέσυρε τον Νταλάκα θέλοντας να διαφυλάξει το 2-1, απέναντι στους φιλοξενούμενους που ρίσκαραν χωρίς πλέον να έχουν  τίποτα να χάσουν. Και τελικά οι Κωστακιοί  πέτυχαν να κρατήσουν «άσφαιρο» τον Αστέρα, ο οποίος στα τελευταία λεπτά είχε στα «πιτς» τον  Δημητρακόπουλο, που τραυματίστηκε.

 ΑΜΒΡΑΚΙΑ  (Δημήτρης Μπαλάφας): Βαρέλης, Τάσσος, Λύτος (78΄Μαγκάκης), Τσόλκας, Παπαρούνης, Βερλέκης, Γούλας , Παππάς (90΄ Μανοδήμος), Σιδηρόπουλος, Νταλάκας (82΄Σταμούλης), Μπεζεβέγκης.

 ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Θεοδοσίου):  Ανδρεόπουλος, Καζανάς, Καραγιάννης, Δημόπουλος (63΄Θανασιός), Φλέγγας, Καλαβρουζιώτης, Δημητρακόπουλος, Ζαχαρόπουλος (71΄Ψυχογιός), Πιστιόλης (46΄Αδραχτάς), Μιχαλόπουλος, Ανδριτσόπουλος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ – ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ1-5
ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ – ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΘΕΣΗΟΜΑΔΑΒΑΘΜΟΙΓΚΟΛ
1ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ77-2
2ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ77-5
3ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ      33-3
4ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ04-11

πηγή: sportait.gr

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.