Προτελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας της ΕΟΠΕ και η Ομόνοια βρέθηκε να τα παίζει όλα στην Πάτρα με αντίπαλο τον Απόλλωνα. Η ομάδα της Ναυπάκτου το πάλεψε αλλά τελικά ηττήθηκε με 3-1 στον “τελικό” ανάμεσα στους δύο για τη συμμετοχή στην τετράδα των play off για την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Όλα ξεκίνησαν υπέροχα για την Ομόνοια. Κατάφερε και πήρε το πρώτο σετ μέσα στο γήπεδο του Απόλλωνα με τη συνέχεια όμως να ανήκει στους γηπεδούχους που πήραν τρία σετ στη  σειρά και μαζί με το τρίποντο που τους βάζει στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος ενώ η Ομόνοια έμεινε οριστικά στην πέμπτη θέση.

Καλύτερος ο Απόλλωνας στο ξεκίνημα πήρε μικρό προβάδισμα που έφτασε και τους πέντε πόντους στο 21-16. Με καλό σερβίς από τον κεντρικό Κατσακούλη η διαφορά πήγε στον πόντο 21-20 με τον Παυλόπουλο να ακολουθεί από τη θέση ένα την πίεση στη αντίπαλη υποδοχή και την Ομόνοια να γυρίζει το σετ και να το παίρνει με 23-25.

Άμεση ήταν η αντίδραση των πατρινών. Μπήκαν δυνατά στο δεύτερο σετ, εκμεταλλεύτηκαν λάθη της Ομόνοιας και πήραν το σετ με σχετική άνεση 25-17 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το καθοριστικό σετ για το παιχνίδι ήταν το τρίτο. Ο Απόλλωνας προηγήθηκε στο σκορ, η Ομόνοια όμως έχοντας ως επιθετική αιχμή τον Φάνη Δασκαλόπουλο πέρασε αυτή μπροστά με δύο πόντους με τον Απόλλωνα όμως να επανακτά την πρωτοπορία ως το 16-14. Εκεί με ένα 0-5 σερί με τον Μητρόπουλο να σερβίρει η Ομόνοια φάνηκε πως θα έπαιρνε το σετ προηγούμενη με 16-19. Ψύχραιμος ο Απόλλωνας μείωσε γρήγορα το σκορ και πέρασε μπροστά στο 22-21. ΟΙ δύο ομάδες πήγαν μαζί ως το 24-24 όμως μία λάθος επίθεση και ένα λάθος στην υποδοχή στοίχισαν το σετ στην Ομόνοια και έδωσαν το αβαντάζ στον Απόλλωνα για τη νίκη. Στο τέταρτο σετ ο Απόλλωνας βρέθηκε νωρίς στο +5 (8-3) με την Ομόνοια να κυνηγά σε όλο το σετ αλλά να μην μπορεί να φτάσει τους γηπεδούχους. Το τελικό 25-20 έδωσε τη νίκη με 3-1 στον Απόλλωνα που με δύο νίκες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δικαίως μπαίνει στα play off στη θέση της Ομόνοιας.

Στη βαθμολογία, με μία αγωνιστική να εκκρεμεί για το φινάλε, ο Ακρίτας Καλαμάτας παραμένει πρώτος με 27 βαθμούς, στους 26 ακολουθεί η Ε.Α. Πατρών, τρίτος ο Αιγιαλέων με 19 και τέταρτος ο Απόλλωνας Πάτρας με τους ίδιους βαθμούς αλλά μειονέκτημα στα μεταξύ τους παιχνίδια. Εκτός τετράδας μένουν Ομόνοια, Κιάτο και Ζακυνθινός.

Μπορεί για την Ομόνοια βαθμολογικά η τελευταία αγωνιστική να μην έχει καμία σημασία, έχει όμως για την τελική κατάταξη της πρώτης τετράδας. Η Ομόνοια υποδέχεται τον Ακρίτα Καλαμάτας το Σάββατο στις 15.30 με τους Καλαματιανούς να θέλουν καθαρή νίκη για να διατηρηθούν πρώτοι και να έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα στα play off. Από την άλλη η Ομόνοια δεν έχει τίποτα να ωφεληθεί βαθμολογικά από το παιχνίδι αυτό αλλά θέλει να τελειώσει με ένα καλό αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδό της το πρωτάθλημα.

Απόλλων Πάτρας (Γιώργος Χριστόπουλος): Νταλίπης, Χασάπης, Κοσμάς, Παπαθανασόπουλος, Μπακούνης, Κουκουζέλης, Γιαννόπουλος, Πελεκούδας.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Δασκαλόπουλος, Παυλόπουλος, Κοσκινάς, Τσακανίκας, Θεοφάνης, Μητρόπουλος, Φαφουτάκης, Κατσακούλης, Τσούσης.

Share on Facebook6Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.