Με μία ακόμα νίκη συνέχισε η γυναικεία ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου τις υποχρεώσεις της στον Α’ Όμιλο του Τοπικού Πρωταθλήματος της Ε.Σ.ΠΕ.Π. Νίκησαν την Κυριακή 1η Μαρτίου τον Ζακυνθινό με 3-2 σετ και εξασφάλισαν την πρώτη θέση στον όμιλό τους, μία αγωνιστική πριν από το τέλος.

Χωρίς τη βασική της ακραία την Τσβετκόβα, και το βασικό της λίμπερο την Καλπύρη, η Ομόνοια είχε από το ξεκίνημα δύσκολο έργο απέναντι στον Ζακυνθινό Α.Ο. Ο Γιώργος Μητρόπουλος χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά στη φετινή αγωνιστική περίοδο στη θέση της ακραίας τη Μαριάννα Πατακοπούλου και στη θέση του λίμπερο τη Μαρία Θεοδωροπούλου κατάφερε να παρατάξει μια αξιόμαχη ομάδα με τις δύο παίκτριες να είναι από τις διακριθείσες της αναμέτρησης.

2015-03-04.jpg

Από το ξεκίνημα οι ναυπάκτιες μπήκαν συγκεντρωμένες στο παιχνίδι, κάνοντας ελάχιστα λάθη και κυνηγώντας όλες τις άμυνες. Η Ομόνοια πήρε προβάδισμα από νωρίς και παρά τις όποιες αυξομειώσεις πήρε το πρώτο σετ με 25-20. Το καλό παιχνίδι των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ. Οι ζακυνθινές όμως ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να φτάνουν ισόπαλές στο 19-19. Η Αν. Κολπονδίνου έχοντας μπει ως αλλαγή κατάφερε από τη θέση τους σερβίς να πιέσει την πρώτη μπάλα της Ομόνοιας κάνοντας για την ομάδα της ένα σερί 0-5 που ουσιαστικά της έδωσε το σετ με 20-25.

Με ψυχολογικό αβαντάζ ο ΖΑΟ βρέθηκε να προηγείται με 5-10 στο τρίτο σετ, όμως το σέρβις της Μοσχούλας Πατακοπούλου επανέφερε την ισορροπία (10-10) με τις δύο ομάδες να πάνε πόντο πόντο ως το 19-20. Πιο σίγουρες οι παίκτριες του Γιώργου Μητρόπουλου στο τέλος έκαναν ένα επιμέρους σκορ 6-1 και πήραν το σετ με 25-21. Καλύτερη η Ομόνοια στο τέταρτο σετ είχε διαφορά ασφαλείας από το ξεκίνημα που έφτασε και στο +5, με τα πανηγύρια στον πάγκο να έχουν ήδη ξεκινήσει. Μάλιστα η Ομόνοια βρέθηκε να έχει τέσσερα ματς μπολ στο 24-20 με το παιχνίδι να φαίνεται τελειωμένο. Η Σ. Κολπονδίνου όμως πήρε την κατάσταση πάνω της. Με εξαιρετικό σερβίς και συνεχόμενους άσσους έκανε ένα σερί 0-6 στέλνοντας τις δύο ομάδες στο τάι μπρέικ. Ότι δεν έκαναν τα κορίτσια της Ομόνοιας στο τέταρτο σετ το πέτυχαν στο τάι μπρέικ. Πήγαν στην αλλαγή των γηπέδων προηγούμενες 8-3, έφτασαν τη διαφορά στο 13-5 και πήραν τελικά το σετ με 15-9 και το παιχνίδι με 3-2 σετ που τους δίνει την πρώτη θέση στον όμιλό τους οποιοδήποτε κι αν είναι το αποτέλεσμα στο τελευταίο, εκτός έδρας, παιχνίδι με τον Πυργέα.

2015-03-04.jpg

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η Γαλήνη Πάτρας νίκησε στην Αρχαία Ολυμπία τον Πυργέα με 1-3 και τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Αυτό δίνει το δικαίωμα στις πατρινές μέσα από αγώνες μπαράζ μεταξύ των δευτεραθλητριών ομάδων των τριών ομίλων να διεκδικήσουν μία ακόμα θέση στην τελική τετράδα. Οι άλλες δύο δευτεραθλήτριες ομάδες είναι ο Ποσειδώνας Λουτρακίου και ο Σπαρτιατικός.

Η Ομόνοια ως πρώτη στον όμιλό της, μαζί με τους άλλους δύο πρώτους, το Ποσειδώνα Καλαμάτας και την Ακράτα θα περιμένουν τα μπαράζ των δεύτερων για να συμπληρωθεί η τετράδα και να ξεκινήσουν ένα μίνι πρωτάθλημα με εντός και εκτός έδρας αγωνιστικές για την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία. Πριν από αυτό όμως έχει ένα ακόμα παιχνίδι να δώσει, χωρίς βαθμολογική σημασία, αυτή την Κυριακή, με τον Πυργέα στην Αρχαία Ολυμπία.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Πατακοπούλου Μοσχ., Κονίδα, Νάκη, Κότσιαλου, Σχίζα, Πατακοπούλου Μαρ., Μαστρογεωργίου, Ράμμου, Θεοφάνη, Θεοδωροπούλου.

Ζακυνθινός Α.Ο. (Γρηγόρης Αβτζής): Αβτζή, Σπίνου, Γκαμπη, Ζαφείρη, Μαρίνου, Κολπονδίνου Σ., Κολπονδίνου Αν., Κοντονή, Καμπιώτη, Σπαθάτου.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.