Με ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Σιαμαντά, το ανώτατο όργανο του Δήμου Ναυπακτίας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε τη Μεγ. Τετάρτη και στη συζήτηση σχετικά με τα αποτελέσματα της Επιτροπής Διερεύνησης για τις χρεώσεις των δημοσιευμάτων στον τοπικό Τύπο, αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Η έρευνα της Επιτροπής διαπίστωσε μεγάλες αποκλίσεις στην κοστολόγηση ίδιων δημοσιευμάτων σε διαφορετικές εφημερίδες και σε διαφορετικές περιόδους δημοτικών αρχών, παρά την κρατική διατίμηση που ισχύει.
  2. Επειδή μερικές αποκλίσεις φτάνουν μέχρι και 150% (!!), αποφασίστηκε να αποσταλούν τα στοιχεία στα ελεγκτικά όργανα (Οικονομικούς Επιθεωρητές, Εισαγγελέα, Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης), για τυχόν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες.
  3. Πλέον κάθε Εντολή Δημοσίευσης στον Τύπο, θα συνοδεύεται με την ανώτερη τιμή χρέωσης, που θα υπολογίζεται από τις υπηρεσίες του Δήμου.
  4. Όλες οι δημοσιεύσεις, θα αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του Δήμου.
  5. Καταδικάζει τις ενέργειες ορισμένων προμηθευτών που ανεβάζουν τις τιμές των προϊόντων τους, όταν προμηθεύουν τον Δήμο, οι οποίοι όταν εντοπίζονται θα αποκλείονται οριστικώς.

 

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.