Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ναυπακτίας στο «Ξενία» με θέμα το κυκλοφοριακό, αλλά και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της θερινής περιόδου στη πόλη της Ναυπάκτου. Στην Επιτροπή που συνεδρίασε με την παρουσία του Δημάρχου Ναυπακτίας Παναγιώτη Λουκόπουλο, συμμετείχε και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Πολίτες Εν Δράσει» με εκπρόσωπο τον πρόεδρο Παναγιώτη Πανουργιά.

Στην τοποθέτησή του κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Πανουργιάς αναφέρθηκε διεξοδικά στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, λέγοντας πως δυστυχώς η πόλη διαθέτει 2 δρόμους και αυτοί θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες για να παραμένουν ανοιχτοί και χωρίς εμπόδια. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τις στάσεις των λεωφορείων, που παρόλο που υπάρχουν, αυτές καταλαμβάνονται παράνομα από αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα οι αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες να μην μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν και να σταματούν τα λεωφορεία στη μέση του δρόμου, δημιουργώντας ουρές.

Η πρόταση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πολίτες Εν Δράσει» για την επίλυση του κυκλοφοριακού είναι η εξής:

1. Εξεύρεση χώρων για την δημιουργία parking

2. Βελτίωση της οδοποιίας που συνδέει την Περιμετρική της Ναυπάκτου με το κέντρο της πόλης μέσω Βαρναράχης

3. Άμεση επιβολή του κανονισμού για τις τροφοδοτήσεις των καταστημάτων και πρόστιμα σε αυτούς που δεν συμμορφώνονται. Είναι λογικό τα καταστήματα να εφοδιάζονται νωρίς το πρωί, αργά το μεσημέρι ή το βράδυ δίχως να υπάρχουν προβλήματα στην διέλευση των υπολοίπων οχημάτων. Ο Κανονισμός υπάρχει αλλά δεν εφαρμόζεται.

4. Στάσεις λεωφορείων

Α). Να γίνει αστυνόμευση και να παραμένουν κενές οι εσοχές των στάσεων για τις συγκοινωνίες

Β) Να γίνει επιτέλους η μεταφορά των στάσεων έμπροσθεν του υποκαταστήματος της Εθνικής Τραπέζης και στο πρώην Ξενία.

Γ) Τουριστικά Λεωφορεία

Είναι αδιανόητο να έρχονται το καλοκαίρι οι επισκέπτες και τα τουριστικά λεωφορεία να μην έχουν πρόσβαση ούτε στις παραλίες της Ψανής και του Γριμπόβου μα ούτε και στο Λιμάνι. Επίσης δεν μπορούμε να ζητάμε από τους επισκέπτες να αφήνουν τα οχήματά τους στο Γήπεδο και να έρχονται με τα πόδια στο κέντρο της πόλης.

5. Δημοτική Συγκοινωνία σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Με αυτό τον τρόπο ο πολίτης θα αφήσει το όχημά του στο σπίτι του και θα επιλέξει την δημοτική συγκοινωνία προκειμένου να επισκεφθεί την πόλη, να πιει τον καφέ του να κάνει τα ψώνια του και να εξυπηρετηθεί από τις υπηρεσίες. Θα πρέπει όμως η συγκοινωνία να είναι τακτική και να καλύπτει μια περιοχή από το γήπεδο της Ναυπάκτου μέχρι και την Δάφνη αλλά και από τα δυτικά δημοτικά διαμερίσματα της πόλης.

Εν κατακλείδι με απλά πράγματα και με την εφαρμογή των κανόνων που οι ίδιοι έχουμε ψηφίσει σε αυτή την πόλη μπορούμε να κάνουμε τη Ναύπακτο καλύτερη. Το ζήτημα είναι αν μπορούμε και θέλουμε να αστυνομεύσουμε τα μέτρα αυτά έτσι ώστε και λιγότερα οχήματα να διέρχονται από την πόλη αλλά και οι δύο κεντρικές οδικές αρτηρίες να παραμένουν χωρίς φόρτο οχημάτων.

Share on Facebook5Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.