Διαβάστε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ&ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΙΔΑΣ:

Θέμα: <<Σύγκληση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις παραλίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες>>

  Το Δ.Σ της ομοσπονδίας συνεδρίασε την 11/2/2016 προκειμένου να λάβει απόφαση για το παραπάνω θέμα.

  Η ομοσπονδία πάντα μπροστάρης και διεκδικητής στα προβλήματα των επαγγελματιών της πόλης διαμαρτύρεται έντονα και ειδικά τα τελευταία χρόνια για το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στην πόλη. Προσπαθήσαμε κατά καιρούς και με πολλές διαμαρτυρίες να βοηθήσουμε ώστε να δοθούν λύσεις από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές.

  Το τελευταίο διάστημα και προλαβαίνοντας τις εξελίξεις προκαλέσαμε την 3/2/2016 συνάντηση στα γραφεία μας με τους αντιδημάρχους κ. Καρακώστα και κ. Σύψα και παρουσία του διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ναυπάκτου με θέμα το κυκλοφοριακό πρόβλημα εξαιτίας της ανυπαρξίας αστυνόμευσης είτε από την τροχαία είτε από υπαλλήλους του δήμου ορισμένους με παράλληλα καθήκοντα δημοτικής αστυνομίας. Ακολούθησε και νέα σύσκεψη για το ίδιο θέμα την 11/2 στο Δημαρχείο παρουσία του δημάρχου, των αντιδημάρχων Σύψα και Καρακώστα, του διοικητή της τροχαίας και εκπροσώπων της ομοσπονδίας.

   Μετά τις παραπάνω συσκέψεις δεν υπήρξε καμία απόφαση για άμεση λύση του προβλήματος και αντ’ αυτού καλεστήκαμε άλλη μία φορά να λάβουμε μέρος σε μια γνωμοδοτική και μόνο επιτροπή διαβούλευσης, χωρίς να έχουμε λάβει αναλυτική εισήγηση των θεμάτων, αφήνοντας το πρόβλημα να παραμένει και να διογκώνεται μέρα με τη μέρα.

   Επειδή στο παρελθόν έχουν υπάρξει διάφορες επιτροπές διαβούλευσης για το ίδιο θέμα από προηγούμενες δημοτικές αρχές και δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι, από τη στιγμή που υπάρχουν τρεις τουλάχιστον  κυκλοφοριακές μελέτες:

1)Κυκλοφοριακή λειτουργία δυτικής περιοχής της πόλης (2012)

2)Οργάνωση κυκλοφορίας και στάθμευσης στην ανατολική πλευρά της πόλης (2013)

3)Κυκλοφοριακή μελέτη για κεντρικό τμήμα της Ναυπάκτου (2014)

ποιος είναι ο λόγος να ξοδευτούν χρήματα του δήμου για άλλη μία μελέτη με το ίδιο θέμα.

    Το Δ.Σ με το παραπάνω σκεπτικό, δηλαδή της μη ύπαρξης δημοτικής αστυνομίας με συνέπεια τη μη αστυνόμευση καθώς επίσης και τη μη εφαρμογή προηγουμένων κυκλοφοριακών μελετών, αποφάσισε οι εκπρόσωποι του να αναγνώσουν και να καταθέσουν την απόφαση του Δ.Σ στην συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, και να αποχωρήσουν  από την συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας αφού δε θα ληφθεί καμία απόφαση και θα έχουμε ξανά μια ορθή επανάληψη των προηγουμένων ενώ το πρόβλημα μας θα διαιωνίζεται με αποτέλεσμα τόσο η πόλη όσο και οι επαγγελματίες να υποφέρουν καθημερινά.

  Eπι πλέον , και εφόσον κρίνετε ότι πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει και νέα κυκλοφοριακή μελέτη,  προτείνουμε και περιμένουμε την εισήγηση του Δήμου  και το ολοκληρωμένο σχέδιο εφαρμογής του με ενοποιημένες τις τρις παραπάνω μελέτες ώστε πάνω σε αυτό να αποφασίσουμε σαν ομοσπονδία και να προτείνουμε κατά την άποψη μας τυχόν διορθώσεις και παρατηρήσεις.

Για το Δ.Σ.

   ο πρόεδρος                                               ο γραμματέας

 

Θ.Δαβανέλλος                                             Κ.Αναδιώτης

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.