Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου κορυφώθηκαν σήμερα οι Εορτές για τα 190 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων. Την Ελληνική Κυβέρνηση, εκπροσώπησε το διήμερο 23 και 24 Απριλίου, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ την Βουλή των Ελλήνων ο Αντιπρόεδρος Γ. Βαρεμένος.

   Τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο υποδέχθηκαν στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, καθώς επίσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας.

   Μετά το πέρας της Δοξολογίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου,  οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι συμμετέχοντες στην Πομπή, συνόδευσαν την Ιερή Εικόνα της Εξόδου στον Κήπο των Ηρώων, όπου μετά το τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων, ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και εκφώνηση πανηγυρικού από τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Η τελετή ολοκληρώθηκε με το μοιρολόι «Να ζει το Μεσολόγγι» από την υψίφωνο κυρία Βίβιαν Ντάγλας, και τη χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

    Ο κ. Παυλόπουλος, αμέσως μετά το πέρας της τελετής στον Κήπο των Ηρώων, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, επισκέφθηκε το Εργαστήρι Νέων «Παναγία Ελεούσα» όπου ξεναγήθηκε στους χώρους αλλά και ενημερώθηκε για το έργο των μαθητευομένων από την Πρόεδρο κυρία Διονυσία Σαμαντά.

   Στο επίσημο γεύμα που παρατέθηκε αμέσως μετά, ο Νίκος Καραπάνος καλωσόρισε στην Ιερή Πόλη  τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ευχαριστώντας θερμά για την παρουσία του στις Εορτές Εξόδου. Σημείωσε δε κατά το χαιρετισμό του, ότι η Ελευθερία, η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία αποτελούν για το λαό μας ισχυρές διαχρονικές αξίες, οι οποίες οδήγησαν τους Ελεύθερους Πολιορκημένους στην μεγάλη απόφαση της Εξόδου.

   Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στο Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου και τους παρευρισκόμενους, σημείωσε ότι η παρουσία του στην πόλη των Ελεύθερων Πολιορκημένων υποδεικνύεται από συνειδησιακούς λόγους .

   Η επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, με επίσκεψη στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος».

 

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.