Το πρόγραμμα, τις βασικές καινοτομίες αλλά και τα αποτελέσματα από τη δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε για την κατάρτιση του καταστατικού του κόμματος παρουσίασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εν όψει της έναρξης του συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με τον τίτλο «Βάζουμε σε τάξη το σπίτι μας για να βάλουμε τάξη την Ελλάδα», στη Ν.Δ. επισημαίνουν πως ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει πράξη τη δέσμευσή του για χτίσιμο της Νέας Δημοκρατίας από την αρχή, επισημαίνοντας πως το καταστατικό είναι ένα «φρέσκο, επίκαιρο προϊόν διαβούλευσης με τους πολίτες».

Όπως ανέφερε ο κ.Βαρβιτσιώτης, για δύο μήνες ζητήθηκε η άποψη των μελών του κόμματος για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει το κόμμα. Σύμφωνα λοιπόν με τα μέλη της Ν.Δ. :

  • 67,4% πιστεύουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να εκλέγεται από τα μέλη.
  • 61,6% πιστεύουν ότι η θητεία του προέδρου πρέπει να διαρκεί 5 χρόνια.
  • 36,6% πιστεύουν ότι πρέπει να διοργανώνεται Τακτικό Συνέδριο κάθε δύο χρόνια.
  • 45,3% πιστεύουν ότι ο αριθμός των συνέδρων πρέπει να είναι από 1.000 ως 2.000.
  • 67,7% πιστεύουν ότι ο αριθμός των μελών της Πολιτικής Επιτροπής πρέπει να είναι μικρότερος.
  • 94,3% πιστεύουν ότι οι οργανώσεις βάσης πρέπει να συντάσσουν ψηφίσματα, ώστε αυτά να ψηφίζονται στην Πολιτική Επιτροπή.
  • 96,9 πιστεύουν ότι πρέπει να γίνονται διαδικτυακά δημοψηφίσματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • 50,2% πιστεύουν ότι πρέπει να καταργηθούν οι ποσοστώσεις σχετικά με τη συμμετοχή των γυναικών στα συλλογικά όργανα της ΝΔ.
  • 49,5% πιστεύουν ότι η ΝΔ πρέπει να έχει επίσημες κομματικές υποψηφιότητες σε εκλογές για ανάδειξη δημάρχων και περιφερειαρχών.
  • 88,5% πιστεύουν ότι πρέπει να θεσμοθετηθούν διαδικασίες για να έχουν λόγο οι τοπικές κοινωνίες στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων.
  • 98,75 πιστεύουν ότι πρέπει να αξιολογούνται όλα τα κομματικά στελέχη σε θέσεις ευθύνης.
  • 67,5% πιστεύουν ότι η αξιολόγηση αυτή πρέπει να διεξάγεται κάθε έναν χρόνο.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, την Παρασκευή ξεκινά ένα Συνέδριο διαλόγου με την κοινωνία, όπου για πρώτη φορά δίνεται ο λόγος σε εκπροσώπους φορέων, νέους επιχειρηματίες, επιστημονικούς φορείς, ανθρώπους της κοινωνίας, ακόμα και σε μη συνέδρους, ενώ τα μέλη του κόμματος έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν τροπολογίες, προσθήκες επί του καταστατικού. Παράλληλα οι γραμματείες του κόμματος θα μπορούν να παρουσιάσουν το έργο και την δράση τους, ενώ για πρώτη φορά ο αριθμός αιρετών και ex officio μελών του συνεδρίου είναι ο ίδιος.

Στο συνέδριο θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από δεκάδες ανθρώπους, πέραν των κομματικών, οι οποίοι είναι επιστήμονες, νέοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, ευρωβουλευτές και μέλη Κοινοβουλίων άλλων χωρών, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής όλη η «παραγωγή» του συνεδρίου έχει γίνει με πολύ μικρό κόστος και με «ίδια» μέσα, και κυρίως χάρη στη βοήθεια των εθελοντών.

πηγή: «Ναυτεμπορική»

 

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.