Όσες φορές  ανεβαίνουμε στα Τζουμέρκα καταλαβαίνουμε  το νόημα που βρίσκουμε στην ορειβασία!!! Είναι ακριβώς η δυσκολία του βουνού σε συνδυασμό με τις απίστευτες εικόνες φυσικής ομορφιάς που σου προκαλούν συναισθήματα απερίγραπτα. Με τι να ξεκινήσεις  την περιγραφή σου: τις διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου που συναντάς στις χαμηλότερες ζώνες του βουνού, τις απόκρημνες κορυφές, τις απίστευτες κόψεις ή τη θέα;

Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016 , ο Ε.Ο.Σ. Ναυπάκτου με 19 μέλη του βρέθηκε στα αγαπημένα Τζουμέρκα.

Μετά από μια όμορφη διανυκτέρευση στο καινούργιο ορειβατικό καταφύγιο των Μελλισουργών, ξεκινήσαμε το πρωί της Κυριακής για τη διαδρομή μας.

Ο καιρός ήταν καταπληκτικός και η θέα απεριόριστη προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ξεκίνημα από το ορειβατικό καταφύγιο των Πραμάντων, ανάβαση στην κορυφή Στρογγούλα, διάσχιση της κορυφογραμμής με κατάληξη στην κορυφή Ρόκα.

Στη συνέχεια κατέβασμα προς την ανατολική πλευρά των Τζουμέρκων στην τοποθεσία Αγκάθι και από εκεί ακολουθώντας τον χωματόδρομο επιστρέψαμε στο καταφύγιο των Μελλισουργών, μετά από περίπου 8 ώρες διαδρομής.

Τα Τζουμέρκα είναι από τα πιο άγρια βουνά της πατρίδας μας που εντυπωσιάζουν με το έντονο ανάγλυφό τους. Αλπικά λιβάδια και ημιαναρριχητικά περάσματα εντυπωσιάζουν τους ορειβάτες και τους γεμίζουν προκλήσεις.

Όσοι συμμετείχαν  είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ένα διήμερο γεμάτο από εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη τους.

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.