ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Ενημερώνουμε τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Ναυπάκτου, αλλά και των γύρω περιοχών, ότι και τη φετινή σχολική χρονιά 2016 – 17 θα συγκροτηθεί ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ. Σε αυτόν μπορούν να συμμετέχουν μαθητές με άριστη επίδοση στα Μαθηματικά και στη Φυσική, με σκοπό να πάρουν μέρος στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Αστροφυσικής, ο οποίος διεξάγεται σε 3 φάσεις.

Τα μαθήματα διδάσκει ο κ. Δρίβας, φυσικός, καθηγητής στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και μέλος της ερασιτεχνικής αστρονομικής εταιρείας Πάτρας «Ωρίων», πλαισιωμένος από ομάδα καθηγητών.

Στον περυσινό 21ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Αστροφυσικής, στην τελική 3η φάση, διακρίθηκαν οι μαθητές:

Από το 1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, ο Φοίβος Κανταρτζής πήρε το 2ο βραβείο

Από το 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, ο Ξενοφών Δούρος πήρε έπαινο

Από το 1ο ΓΕΛ Ναυπάκτου, η Άνθια Πράπα πήρε έπαινο και διαγωνίστηκε στην 4η φάση επιλογής για συμμετοχή στην Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας

Από το 2ο ΓΕΛ Ναυπάκτου, η Λαμπρινή Βασιλοπούλου πήρε έπαινο

Από τα Εκπαιδευτήρια Πάνου, η Αγγελίνα Μπανιά πήρε έπαινο

Όσοι μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, 2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, 1ο ΓΕΛ Ναυπάκτου, 2ο ΓΕΛ Ναυπάκτου, ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, Γυμνάσιο Αντιρρίου, Γυμνάσιο Ευπαλίου και ΓΕΛ Ευπαλίου ενδιαφέρονται, ας δηλώσουν συμμετοχή στο σχολείο τους.

Το εισαγωγικό μάθημα θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας, στην οδό Αποκαύκου, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 7–9 μ.μ.. Τα επόμενα μαθήματα, για τις δύο πρώτες φάσεις του διαγωνισμού, θα γίνονται στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, 5:30–8:30 μ.μ. κάθε Κυριακή, από 16 Οκτωβρίου ως 29 Ιανουαρίου 2017.

Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες θα γίνεται ουρανογραφία και παρατήρηση με τηλεσκόπιο.

Σας περιμένουμε να ταξιδέψουμε μαζί στη Γνώση και στο Σύμπαν!!!

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.