Απ. Κατσιφάρας: Όλοι μαζί για το θεσμό και τους πολίτες της Περιφέρειάς μας που δοκιμάζονται – Συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή με το νέο σχήμα

«Όλοι για έναν και ένας για όλους. Και όλοι μαζί για τον θεσμό και τους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που δοκιμάζονται σκληρά από τις συνεχόμενες αντιλαϊκές και άδικες πολιτικές. Είμαστε κοντά στους πολίτες, στα προβλήματά τους, στην καθημερινότητά τους. Συνεργαζόμαστε με όλους τους παραγωγικούς φορείς και παλεύουμε κάθε λεπτό διεκδικώντας περισσότερα προς όφελος της κοινωνίας, της Περιφέρειάς μας».

Αυτό υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας, με το νέο σχήμα, μετά και την ανακοίνωση των νέων θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, των Βοηθών και των προέδρων των Συμβουλίων.

«Θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχηθώ καλή αρχή με δύναμη, αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και δουλειά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σήμερα είστε εσείς σε θέση ευθύνης, αύριο θα είναι κάποιοι άλλοι συνάδελφοί σας. Το ίδιο ισχύει για όλους μας. Θα δουλέψουμε με μια ισχυρή πολιτική ομάδα, στηριζόμενοι πάνω στις αξίες του δίκαιου, της διαφάνειας, του σεβασμού στον πολίτη. Θέλω να συνεργάζεστε μεταξύ σας, με όλα τα μέλη της Περιφερειακής Ομάδας, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τους αρχηγούς των παρατάξεων. Μακριά από εμάς η αδράνεια, η βιασύνη, η απομάκρυνση από την κοινωνία» συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τους νέους Αντιπεριφερειάρχες και Βοηθούς να λειτουργούν με βάση το δημόσιο συμφέρον, να έχουν έγνοια για κάθε γωνιά της Περιφέρειας πέρα από τυπικότητες και μικροπολιτικές, ενώ αναφέρθηκε στα όσα έχει καταφέρει η Περιφερειακή Αρχή από το ξεκίνημα της πρώτης θητείας της:

«Δουλέψαμε και πετύχαμε πολλά αυτά τα δύο χρόνια: Εδραιώσαμε το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, σχεδιάσαμε το 5ετές αναπτυξιακό σχέδιο και το Χωροταξικό, ετοιμάσαμε το φάκελο για την έλευση του Φυσικού Αερίου, τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), υλοποιούμε το ετήσιο πρόγραμμα προληπτικής υγείας, ρυθμίστηκαν τα οικονομικά της Περιφέρειας, κερδίσαμε το Βραβείο Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας 2017, ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός των ΟΧΕ και των ΒΑΑ και έχουμε κρατήσει ζωντανά τα μεγάλα έργα της περιοχής μας».

Κλείνοντας ο Απ. Κατσιφάρας ζήτησε από όλους περισσότερη δουλειά ώστε να πετύχουμε μια σειρά από άλλους στόχους:

– Υλοποίηση του σχεδίου έλευσης του φυσικού αερίου σε Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργο

– Διαρκή διεκδίκηση για την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων, Ολυμπίας και Ιόνιας Οδού.

– Αναβάθμιση των υποδομών του Προαστιακού και την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι τον Πύργο.

– Στήριξη της επιχειρηματικότητας και ιδίως των νέων.

– Αξιοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

– Άρση των ανισοτήτων, να είμαστε δίπλα στους πολίτες και ιδίως στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

– Καλλιέργεια περιφερειακής αντίληψης.

Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Θα πρέπει να είμαστε η φωνή των πολιτών, να τους ακούμε, να τους αφουγκραζόμαστε και να μιλάμε μαζί τους, να μιλάμε στην κεντρική πολιτική σκηνή μεταφέροντας τις διεκδικήσεις τους».

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής συμμετείχαν: οι τρεις χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, και οι θεματικοί: Κώστας Καρπέτας, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Δημήτρης Δριβίλας, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης, Παναγιώτης Μπράμος, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Νίκος Μπαλαμπάνης, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Μητρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Λύτρας, Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων.

Επιπλέον οι βοηθοί Περιφερειάρχη Γιώργος Αγγελόπουλος, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων, Αντώνης Χαροκόπος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα της Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χρήστος Μπούνιας, πρόεδρος του Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας.

Επίσης συμμετείχαν η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου και η Εκτελεστική Γραμματέας της Π.Δ.Ε Διονυσία Μαράτου.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.