Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας εγκαινιάζει την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 και ώρα 20.00 στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου την περιοδική εικαστική έκθεση του Δημήτρη Ζουρούδη με τίτλο «Ναῦς επ’ ακτής».
Στο πλαίσιο ενός σύγχρονου μοντέλου διαχείρισης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, τα τελευταία έτη οι πόρτες του Φετιχιέ Τζαμί ανοίγουν για το κοινό, φιλοξενώντας περιοδικές εικαστικές εκθέσεις καλλιτεχνών εγνωσμένης αξίας, με σεβασμό στην αρχική χρήση και τον προορισμό του χώρου.
Ο Δημήτρης Ζουρούδης είναι αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Το έργο του παρουσιάζεται σε θεματικές ενότητες και εκτίθεται υπό μορφή εγκαταστάσεων. Οι συνθέσεις του επιχειρούν να
εξερευνήσουν πράξεις και γεγονότα της σύγχρονης εποχής και ο συσχετισμός των παραγόμενων μηνυμάτων επιδιώκει την συνειρμική συμμετοχή του θεατή. Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε πολλές ατομικές εκθέσεις, δημόσιες εγκαταστάσεις, καθώς και σε ομαδικές-θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο τίτλος της ατομικής έκθεσης δανείζεται το πρώτο συνθετικό του ονόματος της Ναυπάκτου και δίνει παράλληλα το στίγμα για το επίκαιρο θέμα που πραγματεύεται ο καλλιτέχνης. Η σύγχρονη Οδύσσεια των μετακινούμενων και καταδιωκόμενων πληθυσμών προσεγγίζεται με όρους προηγούμενων αιώνων, καθώς στο έργο του ζωγράφου ενσωματώνονται οι πορτολάνοι των θαλασσοπόρων.
Η έκθεση θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό και συνοδεύεται από κατάλογο.
Διάρκεια έκθεσης: 29 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου. Καθημερινά, εκτός Δευτέρας, 11.00 – 13.00 και 19.00 – 22.30.
Επιμέλεια έκθεσης: Βίβιαν Στάικου, Αρχαιολόγος ΕΦ.Α.ΑΙΤ.

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.