Η διοίκηση του Ναυπακτιακού –ως απάντηση –  αναγκάζεται να εκδώσει για πρώτη φορά φέτος ανακοίνωση, χωρίς να θέλει ωστόσο να ακολουθήσει την τακτική των κραυγών των «μονίμως αδικημένων» που θεσμοθέτησε από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος η διοίκηση της Φλόγας.

Μπορεί το διοικητικό της συμβούλιο αναζητώντας ηρωική έξοδο να ψάχνει απεγνωσμένα και συστηματικά για εξιλαστήρια θύματα,  άλλοτε  κατηγορώντας διαιτητές,  άλλοτε διοργανώτριες αρχές και αντίπαλες ομάδες, όμως  θα πρέπει να αντιληφθεί επιτέλους πως υπάρχει και ένα όριο στην ανοχή και αυτό το έχει υπερβεί.

Η ανακοίνωση της Φλόγας, για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα της περασμένης Κυριακής αποτέλεσε απλά και μόνο την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης.

Προκειμένου λοιπόν οι διοικούντες της Παλαιομάνινας να αποποιηθούν των ευθυνών τους,  έχουν εξασκηθεί στο να παρουσιάζουν  το άσπρο μαύρο, να βαφτίζουν τις βουτιές πέναλτι,  και όλα να  τα βλέπουν με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον τους. Έτσι όλοι και όλα στο Αιτωλοακαρνάνικο ποδόσφαιρο  έχουν βαλθεί να στερήσουν από την «υπερομάδα» τους  το πρωτάθλημα και την άνοδο. Ως κατά φαντασία ασθενείς οι παράγοντές της έχουν ένα και μόνο κριτήριο σε δηλώσεις και ανακοινώσεις τους.  Την προβολή των  στιγμών που αδικούνται, προσάπτοντας μάλιστα και τον απαραίτητο δόλο στους υπαίτιους. Αλάνθαστοι άλλωστε  είναι μόνο οι ίδιοι.

Διαιτητές Σούπερ Λίγκ λοιπόν εξαργυρώνουν γραμμάτια, ο πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ  υφαρπάζει ψήφους με ανταλλάγματα τίτλους, το σύμπαν συνωμοτεί εις βάρος τους με στόχο να τους αδικήσει. Και αυτοί,  οι  τιμητές των πάντων αποχωρούν ως εξυγειαντές στα μισά του δρόμου των αγώνων μπαράζ…… απονέμοντας τη δική τους δικαιοσύνη !!!

Έτσι άραγε αντιλαμβάνονται την αναβάθμιση του τοπικού  ποδοσφαίρου ; Αυτές είναι οι νέες ιδέες που πρεσβεύουν ;

Πόσο δύσκολο είναι τελικά το να ξέρεις να χάνεις !!!!!!!

Με τη διοίκηση της Φλόγας ωστόσο δεν μας χωρίζει τίποτα. Τίποτα  άλλο πέρα από τη διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων,  και το περί δικαίου και απονομής δικαιοσύνης αίσθημα.

Ο Ναυπακτιακός ηττήθηκε με 2-4 στο Παπαχαραλάμπειο στον δεύτερο γύρο,  συνεχάρη την αντίπαλό του,  δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση δεν αναφέρθηκε με δηλώσεις σε διαιτησία.  Ναι  θεωρούμε πως υπάρχουν ανθρώπινα λάθη, ακόμη και όταν μας στερούν  βαθμούς. Στον αγώνα αυτό λοιπόν πιστεύουμε πως υπάρχει φάουλ πάνω στον Καμμένο από δύο παίκτες της Φλόγας πριν το πρώτο γκολ του Κόκκαλη , ενώ θεωρούμε   πως υπάρχει  χέρι αμυντικού –πέναλτι- και ενώ το σκορ ήταν 2-3 σε σέντρα του Ανδριτσόπουλου στο 90’.

Στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου στο Αγγελόκαστρο θεωρούμε πως θα έπρεπε να είχε δοθεί κόκκινη στον Κόκκαλη για το χτύπημα «καράτε» στο πρόσωπο του Δημόπουλου, ενώ στο 90’  υποστηρίξαμε πως θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι στην ανατροπή του Πιστιόλη από τον Αντωνόπουλο. Ηττηθήκαμε όμως και πάλι  παρά την ήττα δεν βγάλαμε καμία ανακοίνωση κατά της διαιτησίας.

Ας δούμε τώρα τι έγινε σε αντιπαράθεση με όλα τα παραπάνω την περασμένη Κυριακή. Η Φλόγα  ηττήθηκε με 3-1 στη Ναύπακτο. Έβγαλε δύο  ανακοινώσεις, αποχώρησε από το πρωτάθλημα, ενώ ο προπονητής της και ο πρόεδρός της δεν έπαψαν στιγμή να βάλλουν κατά δικαίων και αδίκων σε κάθε μορφής ευκαιρία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Σαφώς και υπάρχουν περιπτώσεις  που μπορεί να αδικήθηκε, όπως το φάουλ που καταλογίστηκε και από το οποίο προήλθε το γκολ της ισοφάρισης.  Αυτό όμως απέχει παρασάγγας από το να θεωρεί πως ήταν πέναλτι η  βουτιά  –του Κόκκαλη – στο 37’.

Όσον αφορά τη φάση του πέναλτι ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του ερμηνεύοντας όμως και τον ΚΑΠ για το τι προβλέπει σε περίπτωση  παράβασης –πάτημα- στην μεγάλη περιοχή  ακόμη και όταν ο τερματοφύλακας έχει μπλοκάρει την μπάλα. Οι ίδιοι άλλωστε οι παράγοντες της Φλόγας αποδέχονταν στο ημίχρονο ότι ήταν σωστή η κόκκινη κάρτα στον Σωτηρόπουλο. Στις τρεις παραπάνω περιπτώσεις θα προσθέσουμε άλλη μία, αυτή του 47’ , όταν ο Ψυχογιός και ενώ το σκορ είναι 2-1  ξεκινά από κανονική θέση, εμφανώς  πίσω  από το κέντρο και καταλογίζεται σε θέση οφσάιντ ενώ βγαίνει σε θέση τετ α τετ.

Ανθρώπινο λάθος λέμε εμείς  …   εσείς ;

Η διοίκηση του Ναυπακτιακού απλά και μόνο για την αποκατάσταση της αλήθειας συγκέντρωσε στο βίντεο που ακολουθεί, όλες τις παραπάνω περιπτώσεις.  Όχι για να ισχυριστεί το αλάνθαστο των ισχυρισμών της, αλλά για να δοθεί σε όλους η δυνατότητα να βγάλουν με καθαρό μυαλό και χωρίς οπαδικά αισθήματα τα συμπεράσματά τους.

Είναι κρίμα πραγματικά στις μέρες μας να διασύρονται υπολήψεις και θεσμοί στον βωμό της αποποίησης ευθυνών κάποιων «εφήμερων» παραγόντων – όπως αποδεικνύεται  μετά την ειλημμένη πλέον απόφαση αποχώρησής τους  -οι οποίοι μάλλον  αναζητούσαν από το καλοκαίρι την πόρτα της «ηχηρής» αποχώρησης  από  το ποδόσφαιρο της Αιτωλοακαρνανίας. Μάλλον τη βρήκαν.

Ήταν Φλόγα άραγε,   ή πυροτέχνημα….     Ο χρόνος θα δείξει.

Για το Δ.Σ του ΠΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

         Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

     Ντίνος Τσουκαλάς                                                  Χολέβας Δημήτριος

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.