Η αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών και το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου 2016 θα βρεθεί στο επίκεντρο της επόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η 8η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου και ώρα 3 μ.μ. στην Πάτρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής).

«Σε λίγες ημέρες, την 1η Μαΐου, μπαίνουμε και επισήμως στην αντιπυρική περίοδο και όλοι θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί για να προλάβουμε οποιαδήποτε δασική πυρκαγιά για να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας, αλλά και τις ζωές των συμπολιτών μας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος και θα εισηγηθεί το θέμα.

Και συνέχισε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε ετοιμότητα σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και όλες τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να προστατεύσει τη ζωή, την υγεία και την περιουσία των πολιτών και για αυτό το λόγο έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης κάθε κινδύνου, ιδίως όσον αφορά την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών».

Στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου περιλαμβάνονται κι άλλα θέματα, όπως η ενημέρωση για τη σημαντική διάκριση και βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από το θεσμό των Ευρωπαϊκών βραβείων Επιχειρήσεων για το περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Επτροπής για την πρότασή μας με τίτλο «Γεωχωρικό σχέδιο περιβαλλοντικής εποπτείας» κ.α.

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.