Με δελτίο τύπου που δόθηκε στα ΜΜΕ πριν από λίγο, το οποίο υπογράφεται από το Δήμαρχο Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλο και την Πρόεδρο της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου Άννα Παπαγεωργίου, δίνεται το στίγμα των φετινών εκδηλώσεων του 8ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης».

Αναλυτικότερα:

Tο 8ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», θεσμός που έχει καθιερωθεί από το 2001, οργανώνεται από τον Δήμο Ναυπακτίας και τη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, στις 3 και 4 Ιουνίου 2016.

Στις διήμερες εκδηλώσεις προβάλλεται το έντεχνο λαϊκό τραγούδι και η μοναδικότητα του στον Ευρωπαϊκό χώρο. Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα με συμμετοχή χορωδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η παρουσία του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, στις εκδηλώσεις δίνει ξεχωριστή βαρύτητα στο Φεστιβάλ. Το ΔΙ.ΧΟ.ΦΕ.Ν, έχει καταξιωθεί πανελληνίως και έχει καταστήσει τη Ναύπακτο σημείο αναφοράς του χορωδιακού τραγουδιού. Κάθε χρόνο αναβαθμίζεται, χάρη στο υψηλό επίπεδο συμμετοχής ερασιτεχνικών Χορωδιών και την άρτια διοργάνωση και αποτελεί πυλώνα πολιτισμού και χορωδιακής μουσικής.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να «καταστεί λίκνο του καλού Ελληνικού τραγουδιού», όπως χαρακτηριστικά τονίζει και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Φέτος την αυλαία ανοίγει μια μεγαλειώδης συναυλία του διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Στέφανου Κορκολή σε έργα ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις 8:30 μμ στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα. Την ερμηνεία των τραγουδιών θα αποδώσει η ταλαντούχα νεαρή ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη. Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Todor Kabakchiev. Στο πιάνο η Ζιζή Κορκοντζέλου. Παρουσιάστρια της βραδιάς η Νατάσα Ράγιου.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με τον χορωδιακό διαγωνισμό 13 χορωδιών από όλη την Ελλάδα το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 14:00 μμ., στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα. Την Κριτική Επιτροπή απαρτίζουν οι καταξιωμένοι και διακεκριμένοι συνθέτες και μουσικοί της χώρας μας, Γιώργος Χατζηνάσιος, Χρήστος Λεοντής και Σταύρος Μπερής.

Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.