Φόβοι για «χτύπημα» τζιχαντιστών – Πληροφορίες ότι ο δράστης διέφυγε από σταθμό του μετρό – Στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

«Συναγερμός» σήμανε στο Μόναχο όταν ένοπλος άνοιξε πυρ εντός εμπορικού κέντρου στη συνοικία Moosach.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη γερμανική αστυνομία ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του, εντούτοις υπάρχουν αναφορές ακόμα και για 15 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Αναλυτικότερα, ο ένοπλος λέγεται πως άνοιξε πυρ στο εσωτερικό του εμπορικού κέντρου OEZ -Olympia-Einkaufszentrum, την ώρα που πολλοί επισκέπτες και εργαζόμενοι βρίσκονταν στο κτίριο.

Πληροφορίες κάνουν λόγο μόνο για έναν δράστη, ενώ λέγεται πως υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι σε καταστήματα του εμπορικού με τη γερμανική αστυνομία να καλεί όσους βρίσκονται ακόμα εντός του κτιρίου να βρουν καταφύγιο.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο αποτυπώνουν τις στιγμές πανικού, καθώς άνθρωποι καταγράφονται να τρέχουν μακριά από το εμπορικό.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στην επιχείρηση συνδράμει και ελικόπτερο.

Όλα αυτά, έπειτα από την επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα όταν τζιχαντιστής μαχαίρωσε τέσσερις επιβάτες σε τρένο στη Γερμανία.

Η αστυνομία του Μονάχου στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο εμπορικό κέντρο OEZ, καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν το σημείο.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ δήλωσε πως «ο ένοπλος έτρεξε προς το μετρό και η αστυνομία τον αναζητά. Δεν έχω περιγραφή του ενόπλου. Δεν ξέρω πόσοι νεκροί υπάρχουν. Κάποιοι λένε ότι είναι περίπου 15».

Εντούτοις, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται πληροφορίες της γερμανικής αστυνομίας υπάρχει ένας νεκρός και δέκα τραυματίες.

Εκπρόσωπος του εμπορικού κέντρου δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα».

Εξαιτίας της επίθεσης το μετρό και το τραμ έχουν διακόψει τη λειτουργία τους και οι τοπικές αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν στις κατοικίες τους αποφεύγοντας να βγαίνουν στο δρόμο.

Την ίδια ώρα, λέγεται πως ο ένοπλος άνοιξε πυρ σε καφετέρια του εμπορικού, στη συνέχεια έφυγε από το σημείο και έπειτα έτρεξε σε κοντινό σταθμό του μετρό πυροβολώντας πολίτες και εκεί.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και για δεύτερο περιστατικό με ένοπλο στη συνοικία Stachus του Μονάχου.

πηγή: Πρώτο Θέμα

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.