Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας πραγματοποιεί την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 και ώρα 20.00 στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου, τα εγκαίνια της περιοδικής εικαστικής έκθεσης του Δημήτρη Ζουρούδη με τίτλο «ΝΑΥΣ ΕΠ’ ΑΚΤΗΣ».

Ο Δημήτρης Ζουρούδης είναι αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Το έργο του παρουσιάζεται σε θεματικές ενότητες και εκτίθεται υπό μορφή εγκαταστάσεων. Οι συνθέσεις του επιχειρούν να εξερευνήσουν πράξεις και γεγονότα της σύγχρονης εποχής και ο συσχετισμός των παραγόμενων μηνυμάτων επιδιώκει την συνειρμική συμμετοχή του θεατή. Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε πολλές ατομικές εκθέσεις, δημόσιες εγκαταστάσεις, καθώς και σε ομαδικές-θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο τίτλος της έκθεσης δανείζεται το πρώτο συνθετικό του ονόματος της Ναυπάκτου και δίνει παράλληλα το στίγμα για το επίκαιρο θέμα που πραγματεύεται ο καλλιτέχνης. Η σύγχρονη Οδύσσεια των μετακινούμενων και καταδιωκόμενων πληθυσμών προσεγγίζεται με όρους προηγούμενων αιώνων, καθώς στο έργο του ζωγράφου ενσωματώνονται οι πορτολάνοι των θαλασσοπόρων.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 29 Ιουλίου έως και 20 Αυγούστου. Καθημερινά εκτός Δευτέρας, 11.00 – 13.00 και 19.00 – 22.30.

Διοργάνωση Έκθεσης : ΥΠΠΟΑ – ΕΦΑΑΙΤ
Επιμέλεια Έκθεσης: Βίβιαν Στάικου, Αρχαιολόγος ΕΦΑΑΙΤ

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.