Η απόφαση της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου για  αποστέρηση αποκλειστικών οικονομικών πόρων 1.822 συμπολιτών μας, που στήριζαν τη διαβίωσή τους από το πρόγραμμα του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης » στο οποίο είχε ενταχθεί ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου από 15 Νοεμβρίου 2014, αποτελεί μια δυσμενής εξέλιξη με αρνητικές συνέπειες για την τοπική κοινωνία.

   Σε μια εποχή όπου οι οικονομικές συνθήκες επιδεινώνονται διαρκώς με συνεχή συρρίκνωση εισοδημάτων και ραγδαία αύξηση των ποσοστών ανεργίας, είναι αδιανόητο να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις, και μάλιστα χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση από κανέναν επίσημο φορέα.

   Σε ότι αφορά την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, οι προσδοκίες και οι στόχοι του προγράμματος, όχι μόνο εκπληρώθηκαν στο ακέραιο, αλλά ο Δήμος αποτέλεσε υπόδειγμα εφαρμογής του, κάτι που διαπιστώθηκε από τους επιτόπιους ελέγχους και αξιολογήσεις που διενήργησαν οι εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας οι οποίοι βρέθηκαν για το σκοπό αυτό στο Μεσολόγγι την 21η Ιανουαρίου 2015 και την 15η Οκτωβρίου 2015.

   Να σημειωθεί ότι μέσα από το πρόγραμμα διανεμήθηκε ποσό πλέον των 2.000.000 ευρώ, το οποίο πέρα από την κάλυψη βασικών αναγκών των δικαιούχων, τόνωσε σημαντικά την τοπική οικονομία.

   Κατόπιν αυτής της δυσάρεστης εξέλιξης, καλείται η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να επανεξετάσει τις αποφάσεις της για συνέχιση της Β’ φάσης του προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης , καθώς η αιφνίδια διακοπή του θα προκαλέσει σοβαρότατα κοινωνικά προβλήματα.

   Για τους παραπάνω λόγους, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος θα ζητήσει με παράστασή του σε κάθε αρμόδιο φορέα, την αποκατάσταση της πασιφανούς αδικίας σε βάρος των συμπολιτών μας.

 

 

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.