Ναύπακτος, μια πόλη με έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που απαιτεί άμεσες παρεμβάσεις. Προς ποια κατεύθυνση όμως; Είναι ένα από τα σημαντικότερα ερωτήματα που εδώ και χρόνια οι διοικήσεις του Δήμου Ναυπακτίας καλούνται να απαντήσουν, χωρίς δυστυχώς όμως, έως σήμερα, να έχουν βρεθεί οι ενδεδειγμένες απαντήσεις. Πρόκειται για γρίφο που απευθύνεται σε δυνατούς λύτες, ή σε λύτες που βλέπουν συνολικά το ζήτημα και όχι αποσπασματικά.

Ο Δήμος Ναυπακτίας στοχεύοντας στη δρομολόγηση λύσεων μέσα από ένα πλάνο που θα περιλαμβάνει σειρά παράλληλων παρεμβάσεων, αποφάσισε να αντιμετωπίσει το ζήτημα, έχοντας ως κύριο άξονα της απόφασής του τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η σύνθετες ανάγκες που καλείται να ικανοποιήσει αυτό το συνολικό σχέδιο δεν αφήνει κανένα εκτός, καθώς μεριμνά για όλους, για τους πεζούς, τους ποδηλάτες, τα ΑμεΑ, τους νέους, αλλά και τους αυτοκινητιστές.

«ΑλλάΖΩ την πόλη μου… και μου αρέσει», είναι ο τίτλος της καμπάνιας αυτού του καλοκαιριού για τη Ναύπακτο, και για να φτάσουμε στο ζητούμενη, χρέος όλων μας είναι να κυκλοφορήσουμε περισσότερο συνετά, αφήνοντας στο παρελθόν πολλές από τις κακές μας συνήθειες. Ο Δήμος Ναυπακτίας έχει δώσει ήδη προς χρήση δέκα συνολικά δωρεάν χώρους στάθμευσης, τόσο στο ανατολικό όσο και στο δυτικό τμήμα της πόλης, παρέχοντας μία σημαντική ανάσα στο μείζον πρόβλημα του κυκλοφοριακού. Αρκεί όλοι μας να εκμεταλλευτούμε αυτούς του χώρους, μην επιλέγοντας πλέον τη γνωστή και ταυτόχρονα κακή λύση του διπλοπαρκαρίσματος, που τόσο μας έχει κοστίσει.

Για την πρωινή και απογευματινή κίνηση στην αγορά της πόλης, για τη βόλτα στις πεζοδρομημένες παραλίες, καθώς και για κάθε άλλη ανάγκη στον κεντρικό ιστό της πόλης, ο Δήμος παρέχει πλέον στους πολίτες συνολικά 450 θέσεις στάθμευσης (εκτός δρόμου). Η τοποθέτηση σήμανσης σε σημεία της Ναυπάκτου, που ενημερώνουν για την πρόσβαση στους χώρους αυτούς, βοηθά στην καλύτερη εξυπηρέτηση, παρέχοντας ένα ακόμα χρήσιμο εργαλείο σε όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους λελογισμένα. Στα αξιοσημείωτα της συγκεκριμένης παρέμβασης συγκαταλέγεται και το ότι οι συγκεκριμένοι χώροι, πλην δύο, αποδίδονται προς χρήση για όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι χώροι στάθμευσης:

parkingxartis

Ανατολικά:

  • Θ. Νόβα (Βόρεια πλευρά ΞΕΝΙΑ)
  • Θ. Νόβα (έναντι ΙΚΑ)
  • Λ. Βύρωνα (3 parking)
  • Οδός Άμφισσας (έναντι 3ου Δημοτικού)

Δυτικά:

  • 1ο Γυμνάσιο
  • 2ο Γυμνάσιο
  • Θέρμου (έναντι Δασαρχείου)
  • Θέρμου (έναντι 2ου Δημοτικού)

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Τάκης Λουκόπουλος με δήλωσή του εστίασε στο συγκεκριμένο στοίχημα του Δήμου, κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις για τις οποίες θα κληθούμε να κριθούμε όλοι στο μέλλον. Κατά τον κ. Λουκόπουλο η συμπεριφορά που θα επιδείξουμε αξιοποιώντας τους νέους, αλλά και τους παλιούς, χώρους στάθμευσης, αναμένεται να δώσει και το πρόσημο σε αυτή την παρέμβαση του δήμου. «Ελπίζουμε όλοι να είναι θετικό. Ο Δήμος πήρε την πρωτοβουλία να αποδώσει στους πολίτες αρκετούς νέους χώρους στάθμευσης, σκοπεύοντας στο μέλλον να αποδώσει κι άλλους», σημείωσε ο Δήμαρχος, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας τη συνέχιση εφαρμογής ενός σχεδίου που μόλις φέτος έκανε την πρώτη του εμφάνιση, και που στο μέλλον αναμένεται να προσθέτει συνεχώς νέα κομμάτια- λύσεις στο μεγαλύτερο πρόβλημα της καθημερινότητας της πόλης.

sxoleia

Δεν ξεχνάμε άλλωστε… αγοράΖΩ στην πόλη μου, στηρίζω δηλαδή και την τοπική οικονομία, και μου αρέσει…

 

Share on Facebook3Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

2 Σχολια

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.