Περισσότερο ΕΝΦΙΑ θα κληθεί να πληρώσει φέτος ένας στους τρεις κατόχους ακίνητης περιουσίας, όπως προκύπτει από τα  μέχρι τώρα στοιχεία, με τις επιβαρύνσεις να ξεκινούν από το 1 λεπτό και να ξεπερνούν τα 50 ευρώ σε αρκετές περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, συνολικά μεγαλύτερο φόρο θα κληθούν να καταβάλουν περίπου 2,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ειδικότερα:

– Το 21% των φυσικών προσώπων (πάνω από 1,5 εκατομμύρια υπόχρεοι) θα πληρώσουν από 1 λεπτό έως 10 ευρώ υψηλότερο ΕΝΦΙΑ.

– Το 5,8% των φυσικών προσώπων (περισσότεροι από 420.000 υπόχρεοι) θα πληρώσει επιπλέον από 10 έως 50 ευρώ μεγαλύτερο φόρο.

– Το 3,8% των πολιτών (πάνω από 270.000 υπόχρεοι) θα κληθούν να καταβάλουν ΕΝΦΙΑ ο οποίος θα είναι υψηλότερος κατά 50 ευρώ και άνω.

Από την άλλη πλευρά, περίπου 4,9 εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα πληρώσουν φέτος το ίδιο ποσό ή και ελαφρώς μειωμένο. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι:

– Το 34% των φυσικών προσώπων (πάνω από 2,4 εκατομμύρια υπόχρεοι) θα πληρώσουν λιγότερο σε σχέση με πέρυσι.

– Το 35% των φυσικών προσώπων (περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια υπόχρεοι) θα καταβάλουν ακριβώς τον ίδιο φόρο με το 2015.

Πέραν αυτών, από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν πως ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ για φέτος θα κινηθεί στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι.

 

πηγή: kathimerini.gr

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.