Κατάλληλα προς κολύμβηση είναι τα νερά από την θέση ακτή Καλόγριας Δήμου Δυτικής Αχαΐας έως τη θέση ακτή Αιγείρας του Δήμου Αιγιαλείας, βάσει των νέων μικροβιολογικών αναλύσεων που έγιναν για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας.

Τα αποτελέσματα βγήκαν, σύμφωνα με τις εκθέσεις αποτελεσμάτων μικροβιολογικών αναλύσεων νερών ακτών κολύμβησης, του Τμήματος Μικροβιολογικών Ελέγχων Νερού Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας, εργαστηρίου που υπάγεται στο Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων & Πρόληψης Νοσημάτων (Κ.Ε.Ε.Λ.Π.Ο.) του Υπουργείου Υγείας, κατόπιν δειγματοληψιών που έγιναν από Επόπτες Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας, σε τρείς (3) κύκλους δειγματοληψιών από τις 12-5-2015 έως τις 22-7-2015, σύμφωνα με την Η.Π. 8600/416/Ε103/09 Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας εξαιρούνται με βάσει την με αριθμ. πρωτ. 183866/3274/1-7-2015 Απόφαση Απαγόρευσης κολύμβησης σε περιοχές  των ακτών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας οι παρακάτω θέσεις, όπως αυτές αναφέρονται:

  1. Όλα τα λιμάνια και μόνιμα αγκυροβόλια.
  2. Όλη την περιοχή από την θέση «LIDO» Τσαούση μέχρι και τη θέση «Κολυμβητήριο Αγυιάς».
  3. Οι εκβολές του ποταμού Πείρου ( 300 μ.) αριστερά – δεξιά.
  4. Η θαλάσσια περιοχή του Αιγίου (200μ) αριστερά του ποταμού Μεγανίτη και (300μ) δεξιά του ποταμού Μεγανίτη.

Ο έλεγχος της ποιότητας θαλασσίου νερού θα συνεχισθεί σε όλη την διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου κατά μήκος όλων των ακτών της Περιφερειακής Ενότητας.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.