Με ανακοίνωσή τους υπό τον τίτλο «Τίτλοι τέλους για το δημοτικό θερινό κινηματογράφο στη Ναύπακτο» οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στη Δημοτική Κοινότητα Ναυπάκτου και μέλη της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας» Βάσω Ταραμπίκου και Αφροδίτη Τηλιγάδα, σχολιάζουν την απουσία του θερινού κινηματογράφου στη Ναύπακτο, σημειώνοτας πως «δε μας δόθηκαν σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις όταν ρωτήσαμε για το θέμα στο συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Ναυπάκτου» για να συμπληρώσουν στη συνέχεια πως «στη δεινή περίοδο που ζούμε θα έπρεπε ο δήμος να είχε μεριμνήσει να προσφέρει διεξόδους και μέσα από τον τόσο σημαντικό τομέα του Πολιτισμού, μέσα από τον οποίο προσφέρεται παιδεία και ψυχαγωγία«.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δύο συμβούλων:

Από το 2011 η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τη δημοτική κοινότητα Ναυπάκτου έθεσαν σε επαναλειτουργία τον θερινό και τον χειμερινό δημοτικό κινηματογράφο στη Ναύπακτο, μια πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε ιδιαίτερα, γιατί προσέφερε διέξοδο στους συνδημότες μας και στους επισκέπτες της πόλης τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το καλοκαίρι του 2014 λόγω προβλημάτων με τον χώρο που στεγαζόταν ο θερινός κινηματογράφος, καταρτίστηκε ένα πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών στο ΞΕΝΙΑ με δωρεάν είσοδο για τους πολίτες.
Φέτος με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει θερινός κινηματογράφος στη Ναύπακτο. Δεν μας δόθηκαν σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις όταν ρωτήσαμε για το θέμα στο συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Ναυπάκτου.

Μας χαροποιεί ότι λειτουργεί δημοτικός θερινός κινηματογράφος σε άλλη τοπική κοινότητα του Δήμου με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου αλλά μας προκαλεί θλίψη που δεν γίνεται το αντίστοιχο και στην πόλη της Ναυπάκτου.

Στη δεινή περίοδο που ζούμε θα έπρεπε ο δήμος να είχε μεριμνήσει να προσφέρει διεξόδους και μέσα από τον τόσο σημαντικό τομέα του Πολιτισμού, μέσα από τον οποίο προσφέρεται παιδεία και ψυχαγωγία.

Οι σύμβουλοι της Δ.Κ. Ναυπάκτου
Ταραμπίκου Βάσω
Τηλιγάδα Αφροδίτη

Share on Facebook5Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.