Χρηστικές πληροφορίες για το μηχανισμό του Seatrac, που εδώ και λίγες ημέρες έχει εγκατασταθεί στην πλαζ της Ψανής, παρέχει ο Σύλλογος ΑμεΑ «Αλκυόνη», καλώντας τους πολίτες να συμβάλλουν στην καλή διατήρησή του και προστασία του από δολιοφθορές.

Εδώ και μία εβδομάδα έχει εγκατασταθεί στην παραλία της Ψανής (έμπροσθεν της ΠΛΑΖ), βοηθητικός εξοπλισμός (seatrac) για άτομα με κινητική αναπηρία, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από τη δημιουργία του, ήταν να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα, όπως το κολύμπι, χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Ο μηχανισμός αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό.

Τα ενδιαφερόμενα άτομα με αναπηρία που θέλουν να κάνουν χρήση του μηχανισμού, μπορούν να απευθυνθούν προκειμένου να πάρουν το κοντρόλ λειτουργίας του στα όμορα καταστήματα του κ. Αγγελόπουλου και του κ. Γραμμάτη, στο Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου, καθώς και στο Σύλλογο ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» ( τηλ.: 26340-27313 / κιν.: 6977036051)

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ, ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.