O καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. Βασίλης Τριανταφύλλου εξελέγη μεταβατικός πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλλάδας στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ιδρύματος.

Ο κ.Τριανταφύλλου ψηφίστηκε από 8 μέλη έναντι 5 του ανθυποψηφίου του, Γ. Μποβιάτση, ενώ τα δύο μέλη που εκπροσωπούσαν το διοικητικό και το τεχνικό προσωπικό, απείχαν από την ψηφοφορία εκφράζοντας ενστάσεις επί της διαδικασίας, οι οποίες λόγω απουσίας νομικού συμβούλου δεν ήταν εφικτό να εξεταστούν επιτόπου.

Ο νέος πρόεδρος θα έχει θητεία δύο μηνών, από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου, και ως βασικό του μέλημα θα είναι η προετοιμασία για την προκήρυξη των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου μέσα σε αυτό το διάστημα και η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του ιδρύματος. Οι εκλογές προς το παρόν είναι «θολό τοπίο», καθότι κανένας δεν γνωρίζει εάν και πότε θα ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, που θα επανακαθορίσει τον τρόπο εκλογής των πρυτάνεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

 

Λίγα λόγια για το Βασίλη Τριανταφύλλου:

Είναι Διπλωματούχος και Διδάκτωρ Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι Καθηγητής και πρόεδρος στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Έχει διατελέσει Ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Διευθυντής της Ερευνητικής Μονάδας 6, Επιστημονικός Υπεύθυνος ΚΕΔΔ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την σχεδιασμό και ανάλυση αλγορίθμων δρομολόγησης, τον σχεδιασμό και ανάπτυξη συστημάτων εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, με θέματα ηλεκτρονικής δημοκρατίας και δικτύων Αισθητήρων. Έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος σε 20 ερευνητικά έργα και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 55 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, ενώ έχει συγγράψει 2 κεφάλαια βιβλίων. Η έρευνά του έχει περισσότερες από 45 αναφορές. Είναι κριτής σε 4 συνέδρια.

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα

  • Ανάλυση απόδοσης δικτύων,
  • Ανάλυση Αλγορίθμων δρομολόγησης σε διασυνδεδεμένα δίκτυα,
  • Ολοκληρωμένα Συστήματα Βιομηχανικής Παραγωγής,
  • Δίκτυα Η/Υ,
  • Τηλεματική και Νέες Υπηρεσίες.

Μαθήματα που διδάσκει:

  • Δίκτυα Υπολογιστών
  • Ειδικά Θέματα Δικτύων
  • Αδόμητα (AD-HOC) & Ασύρματα Δίκτυα Αισθητήρων

πηγή: patrisnews.gr – Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Share on Facebook2Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.