Παρελθόν θα αποτελέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα το συντριβάνι της πλατείας Φαρμάκη στη Ναύπακτο.  Όπως εισηγήθηκε και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ναυπάκτου Νίκος Πλούμης, η δημοτική κοινότητα ήρθε σε επαφή με τον σύλλογο Αρχιτεκτόνων και κατατέθηκε πρόταση έτσι ώστε ο χώρος να μετατραπεί σε ένα μικρό πάρκο πρασίνου που τόσο λείπει από την κεντρική πλατεία της πόλης.

Να θυμίσουμε πως τα τελευταία χρόνια το σιντριβάνι δεν λειτουργούσε και έχει μετατραπεί σε ένα χώρο μόλυνσης και λιμνάζοντα νερά γεμάτο ακαθαρσίες. Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή εδώ και καιρό ζητούσαν από τον Δήμο να δώσει μια λύση καθώς οι επισκέπτες αλλά και οι κάτοικοι αντικρίζουν καθημερινά μια εικόνα που δε συνάδει με την πλατεία και ιδιαίτερα σε ένα σημείο που φιλοξενεί το άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη.

«Ευελπιστούμε πως σύντομα θα αλλάξει η εικόνα και πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα έτσι ώστε να έχουν ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού«, υπογράμμισε στην τηλεόραση του Lepanto ο πρόεδρος της Κοινότητας Νίκος Πλούμης.

Εντός της εβδομάδας ολοκληρώνονται οι εργασίες στα στέγαστρα της πλατείας

Παράλληλα ο ίδιος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες οι εργασίες για τα στέγαστρα της πλατείας  και αναμένονται να ολοκληρωθούν οι εργασίες μέσα στην εβδομάδα.

Να θυμίσουμε πως η εικόνα που παρουσίαζε η πλατεία πριν από λίγους μήνες ήταν απαράδεκτη με τα τεντόπανα στα στέγαστρα να έχουν σκιστεί και ο χώρος να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Τελικά εγκρίθηκε από τον Δήμο το ποσό των 14.980 ευρώ για την επισκευή τους και έτσι την καλοκαιρινή περίοδο η πλατεία θα αλλάξει όψη και θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους.

 

πηγή: lepantortv.gr – Σωτήρης Καρέλης

Share on Facebook5Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.