Υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων τελεί το Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου «Στα μονοπάτια των μύθων» 2015, που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπακτίας, στο αρχαίο θέατρο της Μακύνειας με τη συνεργασία των διευθυντών και των εκπαιδευτικών των δημοτικών σχολείων που συμμετέχουν και τη χορηγία της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που υπάρχει από τον αντιδήμαρχο Ναυπακτίας Γιάννη Ράπτη, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Ιουνίου και την Κυριακή 7 του μηνός και ώρα 18:30.

Με πρωταγωνιστές τους μαθητές του Δήμου Ναυπακτίας το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στο μακρινό παρελθόν και να γνωρίσουμε τους μυθικούς ήρωες της Αιτωλίας και τα κατορθώματά τους (μύθοι Ηρακλή & Ηρακλειδών, Μύθοι Μελέαγρου και Καλυδώνιου κάπρου, Όρνιθες Αριστοφάνη κλπ). Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδος Ειρήνης Ευαγγελάτου θα παρουσιάσουν μύθους διασκευασμένους σε θεατρικό δρώμενο.

Ο Δήμος Ναυπακτίας φιλοξενεί φέτος στο Φεστιβάλ σχολεία από το Αγρίνιο και την Πάτρα. Ο θεσμός αυτός δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά τη βιωματική επαφή των μαθητών με το αρχαίο δράμα και με τον πλούτο της πολιτιστική μας κληρονομιάς.

mathitiko festival OUTmathitiko festival ΙN

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.