Άλλοι δύο μοναχοί θα στελεχώνουν στο εξής, την ιστορική μονή της Παναγίας Αμπελακιώτισσας στο ομώνυμο χωριό στην ορεινή Ναυπακτία. στις 4 Ιουνίου έγινε η κουρά των δυο δόκιμων σε μοναχούς! Τα ονόματα αυτών Μάξιμος και Νικόδημος!

Να θυμίσουμε πως το Μοναστήρι της Αμπελακιώτισσας για μεγάλο χρονικό διάστημα λειτουργούσε με έναν μόνο μοναχό τον αείμνηστο Ραφαήλ. Επειτα ήρθε ο πατέρας Πολύκαρπος, ο σημερινός ηγούμενος όπου κράτησε και συνεχίζει να κρατά το μοναστήρι όρθιο.

Πέρισυ ένας ακόμη μοναχός, πατέρας Σαμουήλ, έφυγε απο τα Ιεροσόλυμα και εγκαταστάθηκε στην ιερά μονή ενισχύοντάς την..Από τις 4 Ιουνίου 2015, το μοναστήρι της Αμπελακιώτισσας διαθέτει άλλους δύο μοναχούς.

Την κουρά έκανε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κκ Ιερόθεος, ενώ το παρών έδωσαν αρχιμανδρίτες και μοναχοί από την μητρόπολη που τίμησαν με την παρουσία τους την κουρά των νέων μοναχών.

Στο καθολικό της μονής παρευρέθηκαν και πολλοί κάτοικοι του χωριού της Αμπελακιώτισσας με τον πρόεδρο του Συλλόγου Παναγιώτη Κοτρώτσο να δηλώνει χαρούμενος με τηνπαρουσία νέων μοναχών στο μοναστήρι.

«Ευχόμαστε να είναι καλά να επιτελούν το έργο τους και να κρατάνε την ιστορική Μονή Αμπελακιώτισσας (Κοζίτσας) ανοικτή και να ζήσει ξανά το μεγαλείο που της αξίζει«, σημείωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

 

Φωτογραφία: Παναγιώτης Κοτρώτσος / πηγή: lepantortv.gr

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.