Υπό τον τίτλο “Το Ξενία, η παράταξη του κ.Μπουλέ και η πραγματικότητα” με δελτίο τύπου η Ενωτική Πρωτοβουλία του Δημάρχου Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλου απαντώντας στην Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας. Όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων “εδώ και δυόμιση μήνες τα συνεργεία του δήμου, έχουν καθαρίσει εσωτερικά το ΞΕΝΙΑ, το οποίο έπαψε μετά από μια δεκαετία να είναι υγειονομική βόμβα. Τα συνεργεία του δήμου συνεχίζουν να καθαρίζουν εξωτερικά τον χώρο, να κλαδεύουν τα δένδρα για να αναδειχθεί ο κήπος και το πανέμορφο (αλλά παρατημένο) κτίριο. Για αυτό η ΑΔΚΝ χρησιμοποίησε στην «καταγγελία» της, παλιότερες φωτογραφίες, στις οποίες δεν φαίνονται αυτές οι παρεμβάσεις. Επίσης δημοπρατήθηκε το έργο της συντήρησης του κτιρίου και με το ποσό των 92.000 ευρώ, σε λίγους μήνες το κτίριο, εξωτερικά τουλάχιστον, θα θυμίζει το ένδοξο παρελθόν του, ενώ θα είναι συντηρημένο και προφυλαγμένο“.

Αναλυτικότερα:

karakostas 1ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ:

Ρωτήσαμε 100 Ναυπάκτιους, τι βλέπουν στις διπλανές εικόνες.

Οι 98 μας απάντησαν ότι βλέπουν το (διαχρονικά) παρατημένο ΞΕΝΙΑ.

Οι υπόλοιποι 2 μας απάντησαν ότι βλέπουν την αδιαφορία του κ. Λουκόπουλου, που παράτησε τις καρέκλες στον κήπο του ΞΕΝΙΑ. Ταυτόχρονα κατήγγειλαν την σημερινή αρχή για ψηφοθηρία και μας θύμισαν, ότι θεωρούν αδιανόητο ο δήμος να χαλάει χρήματα για να συντηρήσει το ΞΕΝΙΑ. Εκτός από αυτά οι 2 από τους 100 ερωτηθέντες, έβγαλαν και επίσημη ανακοίνωση, ως Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας (είναι η παράταξη του κ. Μπουλέ) στην οποία χωρίς να ντρέπονται αναφέρουν τα παραπάνω. Στην ανακοίνωσή τους χρησιμοποίησαν και τις εικόνες με τις καρέκλες.

Ποια είναι η πραγματικότητα όμως;

karakostas 2Εδώ και δυόμιση μήνες τα συνεργεία του δήμου, έχουν καθαρίσει εσωτερικά το ΞΕΝΙΑ, το οποίο έπαψε μετά από μια δεκαετία να είναι υγειονομική βόμβα. Τα συνεργεία του δήμου συνεχίζουν να καθαρίζουν εξωτερικά τον χώρο, να κλαδεύουν τα δένδρα για να αναδειχθεί ο κήπος και το πανέμορφο (αλλά παρατημένο) κτίριο. Για αυτό η ΑΔΚΝ χρησιμοποίησε στην «καταγγελία» της, παλιότερες φωτογραφίες, στις οποίες δεν φαίνονται αυτές οι παρεμβάσεις. Επίσης δημοπρατήθηκε το έργο της συντήρησης του κτιρίου και με το ποσό των 92.000 ευρώ, σε λίγους μήνες το κτίριο, εξωτερικά τουλάχιστον, θα θυμίζει το ένδοξο παρελθόν του, ενώ θα είναι συντηρημένο και προφυλαγμένο.

Όσο για το ποσό των 92.000 ευρώ για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, είναι το μισό από τα κέρδη του δήμου στα περσινά παζάρια. Ταυτόχρονα είναι μικρότερο από το τεχνικό πρόγραμμα που υλοποιείται στην Δ.Ε. Αντιρρίου, μικρότερο και από το karakostas 3αντίστοιχο πρόγραμμα στην Δ.Ε. Πυλλήνης. Το ίδιο ισχύει και για τις Δ.Ε. Χάλκειας και Αποδοτίας. Μελέτη 162.000 ευρώ (από ανεμογεννήτριες) κατατίθεται στο δημοτικό συμβούλιο, μόνο για τις τοπικές κοινότητες Σκάλας, Βομβοκούς, Αφροξυλιάς, Μαμουλάδας και Νεοκάστρου. Για όλα αυτά τα έργα δεν γκρίνιαξε κανείς. Μόνο για το ΞΕΝΙΑ κάποιοι ολίγιστοι, ανέβηκαν στα κάγκελα και προχώρησαν σε καταγγελίες, επειδή ο δήμος επιδίδεται σε δήθεν «σπατάλες». Αλήθεια δεν πρέπει να απολογηθούν στην τοπική κοινωνία γιατί τους ενοχλεί η συντήρηση και η ανάδειξη του ΞΕΝΙΑ; Προτιμούν να το αφήναμε να ρημάζει, να καταρρέει και να λειτουργεί ως υγειονομική βόμβα, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα (του 2010 και του 2014) της διεύθυνσης Υγιεινής;

Το γραφείο τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.