Οι ναυπάκτιοι Ηρακλής Αθανασόπουλος, Νατάσα Ζωργιού, Γιώτα Πολιτοπούλου, Ιωάννα Σταυροπούλου, Βαγγέλης Χατζηγεωργίου και Βασίλης Χουλιάρας δηλώνουν την αποχώρησή τους από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν:

Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Γενάρη γέννησε σε όλους μας ελπίδες πως τα πράγματα θα άλλαζαν κι ο στόχος για την καλυτέρευση της ζωής μας θα ερχόταν πιο κοντά.

Μετά από 6 μήνες διαπραγματεύσεων και έλλειψης εναλλακτικού σχεδίου ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε το 3ο μνημόνιο. Η ηγετική ομάδα Τσίπρα, καταπατώντας την εντολή που έλαβε στις 25 Γενάρη και το ισχυρό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, ψήφισε μέτρα που θα διαλύσουν την ελληνική κοινωνία και θα οδηγήσουν ακόμη περισσότερους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Παράλληλα, αγνόησε εντελώς το κόμμα, καταπάτησε καταστατικές αρχές, συνεδριακές αποφάσεις και προεκλογικές δεσμεύσεις.

Η προκήρυξη εκλογών στις 20 Σεπτέμβρη ήταν η τελευταία πράξη αυταρχισμού, περιφρόνησης και κατάργησης των συλλογικών οργάνων του κόμματος. Η μέγιστη απόδειξη μετατροπής του σ’ ένα αρχηγοκεντρικό κόμμα, που μοναδικό στόχο έχει τη νομή και διαχείριση της κυβερνητικής εξουσίας.

Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά σχέση με το κόμμα που πασχίσαμε όλοι μαζί να χτίσουμε. Ξεμάκρυνε από τις αγωνίες, τους στόχους και τα οράματα της Αριστεράς.

Δηλώνουμε πως αποχωρούμε απ’ αυτόν το ΣΥΡΙΖΑ, που έχει πια μετατραπεί σ’ ένα κόμμα του παλαιού πολιτικού σκηνικού.

Θα εξακολουθήσουμε όμως να συμπορευόμαστε με όλους εκείνους που βρεθήκαμε μαζί στις συλλογικές δράσεις, στα κινήματα αλληλεγγύης, στις καθημερινές, μικρές και μεγάλες, διεκδικήσεις.

Για να έλθει πραγματικά η ελπίδα στον τόπο μας!

  • Αθανασόπουλος Ηρακλής, μέλος Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Ναυπακτίας

  • Ζωργιού Νατάσα, μέλος Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Ναυπακτίας

  • Πολιτοπούλου Γιώτα, μέλος συντ. γραμματείας Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Ναυπακτίας

  • Σταυροπούλου Ιωάννα, μέλος Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Ναυπακτίας

  • Χατζηγεωργίου Βαγγέλης, μέλος Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Ναυπακτίας

  • Χουλιάρας Βασίλης, μέλος Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Ναυπακτίας

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.