«Ονειρεύομαι μια πόλη που θα προβάλλει τις τέχνες ως το δυνατό της χαρτί» δηλώνει στο LepantoMag.gr και την Έμυ Παπαδούλα, η καλλιτέχνις Φωτεινή Πολυχρόνου που αυτές τις ημέρες παρουσιάζει έργα υψηλού επιπέδου ζωγραφικής τέχνης, στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης με την Ομάδα Σχολής Τέχνης, στο φιλόξενο χώρο του Φετιχέ, στο Λιμάνι της Ναυπάκτου. Ομολογουμένως, η όλη αυτή προσπάθεια των καλλιτεχνών της πόλης έχει κινήσει το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς ήδη από πέρυσι, οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη ομαδική έκθεση, η ανταπόκριση υπήρξε ιδιαιτέρως εντυπωσιακή.

 

foto Fet

Η Ομάδα Σχολής Τέχνης στο Φετιχέ Τζαμί

Αυτό που εύκολα παρατηρεί κάποιος στην έκθεση της Ομάδας της Σχολής Τέχνης είναι τα ετερόκλητα στοιχεία των καλλιτεχνών που συμμετέχουν, με τον καθένα να ξεδιπλώνει προς διαφορετικές κατευθύνσεις το ταλέντο του. Θα θέλατε να μας το αναλύσετε λίγο περισσότερο αυτό;

Πρόκειται για μια ομαδική έκθεση οκτώ διαφορετικών ανθρώπων με μοναδικό κοινό σημείο την αγάπη τους για την ζωγραφική. Η Αντιγόνη Κέστου με τα δυναμικά πορτρέτα της είναι αρχιτέκτονας. Ο Δημήτρης Παπαδούλας με τη χαρακτηριστική γραφή του και τις έντονες κοινωνικές αναζητήσεις του έχει εργαστεί περιστασιακά σε διάφορες δουλειές, ο Μιχάλης Παπαδογιώργος με τα ρεαλιστικά του πορτρέτα προετοιμάζεται για Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ο Θάνος Υφαντής είναι αρχιτέκτονας, ο Κώστας Παπακώστας είναι συνταξιούχος δικηγόρος, η Νεκταρία Καζάνα είναι μια σύγχρονη μητέρα και ο Γιάννης Υφαντής είναι καθηγητής βιολογίας. Όλοι αυτοί οι διαφορετικοί δρόμοι διασταυρώνονται με το δικό μου και όλοι μαζί ενώνονται με τη Σχολή Τέχνης.

Βρίσκεστε καθημερινά στο χώρο της έκθεσης, τί είναι εκείνο που εισπράττετε από τον κόσμο που την επισκέπτεται;

Αυτό που εισπράτουμε όλοι μας είναι ένα ευχάριστο ξάφνιασμα για όλη αυτή την προσπάθεια. Όσοι μάλιστα είχαν παρακολουθήσει και την περσινή έκθεση επιβεβαιώνουν και φέτος ότι η Σχολή είναι ένα ζωντανό κύτταρο παυ πάλλεται και εξελίσσεται.

Εξέχουσα θέση στη φετινή έκθεση κατέχει η Νίκη της Σαμοθράκης. Πρόκειται για δικό σας έργο, το οποίο βλέπουμε να σας εμπνέει αρκετά συχνά…

Η Νίκη της Σαμοθράκης πράγματι αποτελεί πήγη έμπνευσης πολύ συχνά. Ο δυναμισμός αυτού του αγάλματος, η επιβλητικότητά του καθώς και η ιστορία του, από τη δημιουργία του εώς τον χαμό του, από την εκθεσή του εώς και την αρπαγή του, με συγκλονίζει. Δε νομίζω ότι θα σταματήσω ποτέ να τη ζωγραφίζω.

Πώς κρίνετε σε επίπεδο τέχνης τα δρώμενα στη Ναύπακτο; Ως καλλιτέχνις τί θα θέλατε να δείτε να γίνεται και πώς οραματίζεστε την ιδανική κατάσταση για τις τέχνες στην περιοχή;

Η Ναύπακτος είναι μια πανέμορφη πόλη με πολλούς κρυμμένους θησαυρούς. Έχει σημεία ανεκμετάλλευτα που όταν αναδειχθούν θα αποτελέσουν πόλο έλξης για πολλούς καλλιτέχνες. Βέβαια, ονειρεύομαι μια πολη που η ομορφιά της δε θα μείνει μόνο στην ανάδειξη του παρελθόντος της, αλλά θα δημιουργήσει νέα σύγχρονα δεδομένα και θα προβάλλει τις τέχνες ως το δυνατό της χαρτί. Περισσότερες εκθέσεις ζωγραφικής, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές και το σημαντικότερο: όλα αυτά από τα ίδια της τα παιδιά φυσικά και όχι μόνο.

Μετά τη συγκεκριμένη έκθεση που βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε εξέλιξη, τί άλλο έχουμε να περιμένουμε από την Ομάδα της Σχολής Τέχνης;

Η Σχολή Τέχνης σκέφτεται πολλά για το μέλλον. Κάθε φορά εξάλλου που γίνεται ένα βήμα πρέπει να οραματίζεσαι το επόμενο. Προς το παρόν και μέχρι της 5 Σεπτεμβρίου θα είμαστε στο Φετιχέ Τζαμί καθημερινά από τις 19.30 – 22.30 και τα Σαββατοκύριακα από τις 11:00 έως τις 13:00 και από τις 19:30 έως τις 22:30. Μετά θα ξεκινήσουμε τις εγγραφές και τα μαθήματα μας από τις 15 Σεπτεμβρίου στο Εργαστηριό μας.

—————————————-

Επειδή όμως η πραγμάτωση μιας σπουδαίας προσπάθειας δε θα μπορούσε να ήταν εφικτή χωρίς τη σημαντική συμβολή ανθρώπων που μοιράζονται κοινά οράματα, οι χορηγοί της φετινής έκθεσης της Φωτεινής Πολυχρόνου και της Ομάδας Σχολής Τέχνης αποτυπώνουν τις σκέψεις τους στο LepantoMag.gr:

 

Douros 1Με τη Φωτεινή γνωριζόμαστε από παιδιά. Δε θα μπορούσα να της αρνηθώ τη βοήθειά μου, όχι μόνο λόγω της πολύχρονης γνωριμίας μας, αλλά και γιατί πιστεύω ότι όλοι πρέπει να στηρίζουμε τις προσπάθειες των νέων ανθρώπων της πόλης μας.

Γιώργος Δούρος

 

Kotronis«…Η καλλιτεχνική δράση που πάντα ήταν και είναι τροφή για το πνεύμα, κυρίως όταν πηγάζει από την ιστορία και την παράδοση κάθε λαού, αποτελεί κινητήρια δύναμη για την κοινωνία, τόσο σε επίπεδο εμψύχωσης και στήριξης της κοινωνίας όσο σε επίπεδο επανεκκίνησης της οικονομίας… »
Αυτά ήταν τα λόγια στην παρουσίαση μιας παλιότερης χορηγίας μας.
Τα ίδια θα λέγαμε και σήμερα…
Ένας τόπος που παράγει πολιτισμό, σε όποια μορφή, είναι ένας ζωντανός τόπος που έχει μέλλον.
Εμείς οφείλουμε να στηρίζουμε τέτοιες δράσεις και αυτό κάνουμε και με την έκθεση της σχολής Τέχνης της Φωτεινής Πολυχρόνου!

Γιώργος Κοτρώνης

 

alexΕίναι μεγάλη  χαρά να είμαι χορηγός σε αυτή την έκθεση των ναυπακτιων δημιουργών. Οφείλουμε όλοι οι επαγγελματίες να ανταποκρινομαστε στο  κάλεσμα των ανθρώπων της τέχνης μιας που οι καιροί είναι δύσκολοι και όλοι έχουμε ανάγκη την γαλήνη και την αισιοδοξία που γεννάει μέσα μας η τέχνη.

Αλέξανδρος Πολύχρονος

 

 

 

——————————————–

Το LepantoMag.gr έχει τη χαρά και την τιμή να στηρίζει την έκθεση ως χορηγός επικοινωνίας.

——————————————–

Δείτε το βίντεο του Γιώργου Ντάλη από τη βραδιά των εγκαινίων της Έκθεσης:

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.