Την Παρασκευή σε όλη σχεδόν τη χώρα αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν στα Δυτικά. Σύμφωνα με τις προβλέψεις οι περιοχές που θα εκδηλωθούν τα ισχυρότερα φαινόμενα είναι η Κέρκυρα, η Ηγουμενίτσα, η Πρέβεζα, η Άρτα, η Κεφαλονιά, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και η Πάτρα. Οι περιοχές αυτές θα πληγούν από ισχυρές καταιγίδες και ανέμους που από αύριο το μεσημέρι θα φτάσουν τα 7 και τα 8 μποφόρ και τη νύχτα δεν αποκλείεται να φτάσουν ακομη και τα 9 μποφόρ. Παράλληλα, αναμένεται να χιονίσει στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί έως και 9 μποφόρ στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 15 βαθμούς κελσίου.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr και ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, το Σάββατο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, όμως από το απόγευμα θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Οι περιοχές που θα πληγούν απο την κακοκαιρία εξαιτίας κυρίως των ισχυρών νότιων ανέμων είναι στο Ιόνιο, η Κέρκυρα, οι Παξοί, η Ηγουμενίτσα, η Πρέβεζα, η Λευκάδα, η Κεφαλονιά, το Μεσολόγγι, το Αιτωλικό, το Αγρίνιο, η Ναύπακτος, τα Κύθηρα και γενικά το Μυρτώο πέλαγος.

Την Κυριακή, περιμένουμε στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις που θα πυκνώνουν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από 1.300 με 1.400 μέτρα υψόμετρο και πάνω και αυτό λόγω των νοτιάδων. Στην υπόλοιπη  χώρα ο καιρός θα είναι αρκετά βελτιωμένος και περιμένουμε μόνο λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ αλλά στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και για λίγο εως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3 εως 15 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 εως 17 βαθμούς και στα νησιά απο 12 εως 20 βαθμούς κελσίου.

Share on Facebook2Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.