Ενημερωτική συνάντηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Αντώνη Φράγκο πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Όπως αναφέρεται από την πλευρά του φορέα, υπήρξε ενημέρωση για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στο Λιμενικό Ταμείο και την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου του κόλπου της Ναυπάκτου.

«Ειδικότερη αναφορά έγινε:

-Για την κατασκευή του μπαστουνιού στο Λιμάνι

-Για την σύνδεση των παραλιών Γριμπόβου-Ψανής

-Για την κατασκευή τουριστικού καταφύγιου στο Γρίμποβο

-Για την προβολή και ανάπτυξη kitesurf στο Γρίμποβο

-Για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε στο χώρο του Λιμανιού να φύγουν τα κάγκελα και να ξαναγίνει προσβάσιμο το άγαλμα του Ανεμογιάννη και του Κάστρου.

Κατόπιν αυτών, το Δ.Σ στη συνεδρίαση του την 23/5/2016 αποφάσισε ομόφωνα

1)Να στηρίξει τις ενέργειες του Λιμενικού Ταμείου για τα παραπάνω έργα τα οποία προγραμματίζονται για πρώτη φορά και θεωρούμε ότι είναι ζωτικής σημασίας για τη Ναύπακτο και τη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ειδικότερα και το λόγο της μεγαλύτερης σοβαρότητας, κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο έργο κατασκευής του τουριστικού καταφύγιου. Πρόταση μας είναι να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να παρθεί ομόφωνη απόφαση υποστήριξης του έργου και εξεύρεσης πόρων για την κατασκευή του, αν δεν υπάρξει κάποιο πρόγραμμα υλοποίησης, είτε απ΄το Λιμενικό Ταμείο είτε με λήψη δανείου απ΄το Δήμο.

2)Την αποστολή έγγραφης διαμαρτυρίας προς την Αρχαιολογία και κάθε άλλη εμπλεκόμενη υπηρεσία για το άνοιγμα του κάστρου στο Λιμάνι.

Τέλος, επειδή για πρώτη φορά υπάρχει σχεδιασμός έργων απ΄το Λιμενικό Ταμείο αποφασίσαμε ότι πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και με επιπλέον έργα από το Γαλατά μέχρι το Αντίρριο και τη Ναύπακτο γιατί πιστεύουμε ότι η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής θα έρθει κυρίως από τη θάλασσα«.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.