Συνέχεια δόθηκε στο θέμα της υποχρεωτικής ζύγισης των φορτηγών που διέρχονται από το πορθμείο του Ρίου Αντιρρίου. Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο λιμενάρχης Πατρών με την συνοδεία λιμενικών κατέφθασε στην προβλήτα του Ρίου και όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα καράβια, ζητούσε από τα φορτηγά και τις νταλίκες ζυγολόγια. Όσοι είχαν μπορούσαν να επιβιβαστούν στα καράβια, όσοι δεν είχαν θα έπρεπε είτε να ζυγιστούν στην μοναδική γεφυροπλάστιγγα που βρίσκεται στο λιμάνι της Πάτρας και να επιστρέψουν στο Ρίο, είτε να περάσουν το στενό από την Γέφυρα.

«Μόλις συνειδητοποιήσαμε τι γινόταν, ενημερώσαμε την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και συγχρόνως ενημερώσαμε και τα συλλογικά μας όργανα έτσι ώστε να δραστηριοποιηθούν και να σταματήσουν αυτή την κατάσταση», λέει ο πρόεδρος των Πλοιάρχων του Ρίου Αντιρρίου, Γιάννης Γαρδικιώτης και συμπληρώνει λέγοντας πως «πολλοί οδηγοί φορτηγών διαπληκτίστηκαν με τους λιμενικούς που δεν τους άφηναν να μπουν στα καράβια ενώ άλλοι τους δήλωναν πως δεν έχουν τα επιπλέον χρήματα για περάσουν με τη γέφυρα«.

Ωστόσο το αίσιο τέλος δεν άργησε να έρθει και έτσι όπως δήλωσε αποκλειστικά στην τηλεόραση του Lepanto o κ. Γαρδικιώτης, υπήρξαν ραγδαίες εξελίξεις καθώς οι εργαζόμενοι στην πορθμειακή γραμμή, που δεν ήταν αποφασισμένοι να καταθέσουν τα όπλα τους, ενημέρωσαν το αρμόδιο υπουργείο και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Έτσι,μετά από όλη αυτή την κινητοποίηση εκδόθηκε εγκύκλιος και στάλθηκε και στο λιμεναρχείο της Πάτρας που αναφέρει πως δεν είναι υποχρεωτική η ζύγιση των φορτηγών που θα διέρχονται από το πορθμείο και πως ότι ισχύει και σε άλλες πορθμειακές γραμμές θα ισχύει και στο Ρίο Αντίρριο. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα λέει ο πρόεδρος των πλοιάρχων καθώς κύριος χρηματοδότης της γραμμής είναι οι νταλίκες, κάτι που αποδεικνύεται και από τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Lepanto με τα καράβια να φεύγουν γεμάτα με φορτηγά.

 

πηγή: lepantortv.gr – Σωτήρης Καρέλης

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter3Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.