Το Ράδιομέγαρο Μεσολογγίου αναμένεται να μετατραπεί στο νέο δημαρχείο Μεσολογγίου, το οποίο θα συγκεντρώσει όλες τις υπηρεσίες του δήμου που μέχρι και σήμερα στεγάζονταν σε τέσσερα διαφορετικά κτήρια που  είτε ήταν μισθωμένα από τον δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, είτε είχαν παραχωρηθεί στον δήμο και ήταν σκόρπια εντός της πόλης. Τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο αναμένεται να γίνει η μεταφορά των υπηρεσιών στο νέο δημαρχείο, στο οποίο θα συγκεντρωθούν τουλάχιστον ογδόντα άτομα- εργαζόμενοι στον δήμο, που ανέκαθεν έπρεπε να δουλεύουν υπό την ίδια στέγη για την καλύτερη συνεννόηση, οργάνωση και απόδοση των κόπων τους. Το κόστος του έργου είναι μικρό, απαιτείται ελάχιστη δαπάνη, αφού το κτήριο είναι έτοιμο και για τις ανάγκες λειτουργίας δημαρχείου εκεί, δεν απαιτούνται πολλές μετατροπές που συνεπάγεται με πολλά έξοδα.

Από την αρχή της θητείας της εν λόγω δημοτικής αρχής γίνονταν συνεχώς ενέργειες και έρευνες για την εύρεση κατάλληλου χώρου, ώστε να στεγαστούν όλες μαζί οι υπηρεσίες του δήμου Μεσολογγίου. Εξ αρχής είχε εντοπιστεί ο συγκεκριμένος χώρος, αν και οι έρευνες συνεχίζονταν για να εξεταστούν όλα τα διαθέσιμα κτήρια. Τόσο ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Νίκου Καραπάνου, όσο και άλλοι αιρετοί επισκέφτηκαν τον χώρο ουκ ολίγες φορές για να αποφασίσουν και να κρίνουν αν ο χώρος είναι εν τέλει κατάλληλος για την μεταφορά και κυρίως την λειτουργία δημαρχείου.

Στην παρούσα φάση, οι διαδικασίες είναι σχεδόν στην υπογραφή της σύμβασης για την αξιοποίηση του Ραδιο-μεγάρου σε δημαρχείο Μεσολογγίου και γίνονται οι απαραίτητες διαβουλεύσεις για να ξεπεραστούν και τα τελευταία εμπόδια και εντός του επόμενου διμήνου το Μεσολόγγι να αποκτήσει ένα δημαρχείο που του αξίζει.

Σκοπός του δήμου Μεσολογγίου, κατά τον Γενικό Γραμματέα του δήμου κ. Νίκο Σολδάτο, είναι να εξοικονομηθούν μισθώματα, να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακος και να υπάρξει αρτιότερη συνεργασία και απόδοση μεταξύ αιρετών και υπαλλήλων. Το Ράδιο-Μέγαρο Μεσολογγίου είναι 1.377 τ.μ και διαθέτει και χώρο στάθμευσης, τόσο για τα δημοτικά οχήματα, όσο και τα αυτοκίνητα των εργαζομένων.

Παράλληλα, το αποκαλούμενο «ροζ» δημαρχείο στο οποίο φιλοξενήθηκαν οι περισσότερο δήμαρχοι του δήμου Μεσολογγίου, όπως και ο σημερινός δήμαρχος κ. Νίκος Καραπάνος, θα παραχωρηθεί με την μορφή χρησιδανείου στην ΛΣΤ Εφορία Αρχαιοτήτων, η οποία στεγάζεται εκτός των τειχών της πόλης και σε χώρους κατώτερους των περιστάσεων και ακατάλληλους για την ανάπτυξη  υγειών εργασιακών συνθηκών.

Ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Μεσολογγίου κ. Νίκος Σολδάτος δήλωσε: «Στόχος μας είναι με την μεταφορά υπηρεσιών να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες προς τους δημότες μας και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον δήμο μας».

 

Κων/νος Χονδρός – εφημερίδα Συνείδηση (αναδημοσίευση από: agriniopress.gr)

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.