Ουρές σχηματίστηκαν από πολύ νωρίς το πρωί, έξω από τα υποκαταστήματα των Τραπεζών και στη Ναύπακτο, καθώς μέχρι σήμερα Παρασκευή, οι καταθέτες έχουν τη δυνατότητα ανάληψης έως 60 ευρώ ημερησίως ή 300 ευρώ σωρευτικά. Χαρακτηριστική, της κατάστασης που επικράτησε, είναι η φωτογραφία, η λήψη της οποίας πραγματοποιήθηκε έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τραπέζης στην πλατεία Φαρμάκη, στις 7:30 το πρωί και στην οποία αποτυπώνονται οι δεκάδες πολίτες που υπομονετικά περιμένουν να εξυπηρετηθούν. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, η ταλαιπωρία για όσους θα επισκεφθούν κάποιο υποκατάστημα τραπέζης σήμερα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη.

Η επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, την περασμένη Κυριακή ανέλυσε τις σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης και των τραπεζών και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην προθεσμία που έχουν οι πολίτες έως την Παρασκευή, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ανάληψη ποσού έως και 300 ευρώ.

Τί θα συμβεί από αύριο Σάββατο

Για το διάστημα από το Σάββατο 25 Ιουλίου έως το Σάββατο 1η Αυγούστου και για τις επόμενες εβδομάδες, οι καταθέτες θα έχουν τη δυνατότητα ανάληψης 60 ευρώ ημερησίως ή 420 ευρώ σωρευτικά. Όπως γίνεται αντιληπτό, εάν ο καταθέτης δεν λάβει αυτή την εβδομάδα τα 300 ευρώ, δεν θα μπορεί να λάβει την επόμενη εβδομάδα 720 ευρώ, αλλά μόνο τα 420 ευρώ.

 

φωτο: Νίκος Πλούμης
Share on Facebook7Tweet about this on Twitter3Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.