Με απόλυτη επιτυχία έγινε  η κατάσβεση της πυρκαϊάς που ξέσπασε νύχτα (!), στην περιοχή Κωστέικα Κάτω Βασιλικής,  κοντά στις Κατασκηνώσεις.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στην πυροσβεστική υπηρεσία  για την αποτελεσματική επιχείρηση με την άμεση επέμβαση τεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων και περίπου είκοσι ανδρών της, μαζί και με την βοήθεια JCB του Δήμου Ναυπακτίας.

Λόγω των δυνατών ανέμων εκκενώθηκε προληπτικά  η Κατασκήνωση «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ», στα Κωστείκα. Τα παιδιά φυγαδεύτηκαν στην παραλία για ασφάλεια, εκτελώντας υποδειγματικά το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση  πυρκαϊάς.

Παρών στην Κατασκήνωση, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος κ. Ανδρέας Κοτσανάς, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  κ. Δημόπουλος Παναγιώτης , ο Διοικητής Νομού Αιτωλοακαρνανίας Πύραρχος κ. Κοντογιάννης Δημήτριος και ο υπεύθυνος μηχανολόγος πυρόσβεσης της Κατασκήνωσης κ. Δεληγιάννης Κων/νος.

Όλοι τους μετά την κατάσβεση, ευχαρίστησαν και τα στελέχη και τις κατασκηνώτριες, για την ετοιμότητά τους στην εκκένωση της κατασκήνωσης.

2015-07-3

Στη συγκέντρωση της κατασκήνωσης μετά την κατάσβεση, τον κ. Δήμαρχο και τους λοιπούς, υποδέχτηκαν στην τραπεζαρία η Αρχηγός της κατασκηνωτικής περιόδου  κα Ανταλλοπουλου Παναγιώτα, τα στελέχη , οι ομαδάρχισσες, ο αρχηγός και υπαρχηγός  πυροπροστασίας της Κατασκήνωσης κ. Μπιλιάνης Νικόλαος και ο γενικός υπεύθυνος  π. Νεκτάριος Γκολιόπουλος καθώς  και το προσωπικό ομάδας πυροπροστασίας της Κατασκήνωσης.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Λουκόπουλος, που ως παλιός Κατασκηνωτής και στέλεχος, εμψύχωσε όλους, αλλά και μίλησε εμπνευσμένα και διηγήθηκε στις κατασκηνώτριες τις παλιές προσωπικές του ευχάριστες κατασκηνωτικές αναμνήσεις.

Το μάθημα της άσκησης ετοιμότητος σε περίπτωση πυρκαγιάς που «έτρεξε» την προηγούμενη εβδομάδα στην κατασκήνωση έπιασε τόπο και τέλος καλό, όλα καλά.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.