Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει οδηγήσει δεκάδες πολίτες στην ανεργία και στη φτώχεια και στο δήμο Θέρμου.

Ο δήμος Θέρμου με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε στα πλαίσια της Κοινωνικής πολιτικής του δήμου να προχωρήσει στην στήριξη των οικονομικά αδυνάτων οικογενειών και οικογενειών που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.Με την σύσταση και λειτουργία τον «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του Δήμου Θέρμου επιδιώκεται από το δήμο, η τοπική παρέμβαση στην παροχή ειδών πρώτης ανάγκης για τη σίτιση και την ένδυση απόρων κατοίκων-δημοτών. Για την ώρα το δημοτικόι συμβούλιο αποφάσισε την ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και για την στελέχωση της Επιτροπής Διαχείρησής του. Σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναμένεται να ψηφιστεί και ο κανονισμός λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

H Επιτροπή διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα είναι 5μελής και θα αποτελείται από τους:
– το Δήμαρχο κ. Σπύρο Κωνσταντάρα με αναπληρωματικό του τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου κ. Νίκο Παπαδημητρίου
– τον Πρόεδρο του νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας κ. Γλαβά Γεώργιο με αναπληρωματικό το δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Ιωάννη Παπαθανασόπουλο.
– το δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Κων/νο Κότσαλο με αναπληρωματικό του το δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Γεώργιο Κοντογιάωη.
– τον εκπρόσωπο της Ιερά Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμανδρίτη κ. Θεόκλητο Ράπτη με αναπληρωματικό τον ιερέα Λάμπο Βασίλειο.
– το δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας Καφρίτσα Πέτρο με αναπληρωματικό του το δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας Δημήτριο Κόκκοτο.

πηγή: agrinioculture.gr

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.