Με δύο διαφορετικά δρομολόγια θα συνδεθεί ακτοπλοϊκά το λιμάνι της Ζακύνθου με την Ιταλία, κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου.

Το πρώτο δρομολόγιο θα ξεκινά από το Μπάρι, ενώ το δεύτερο που έγινε πρόσφατα γνωστό, θα ξεκινά από το λιμάνι του Πρίντεζι.

Τα δύο δρομολόγια, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιούλιο του 2015 και θα ολοκληρωθούν στις αρχές Σεπτέμβρη, δεδομένου ότι αυτή την περίοδο επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και οι Ιταλοί τουρίστες.

Αυτό που ελπίζουμε, είναι να μην επαναληφθούν φέτος προβλήματα ανάλογα με αυτά που προέκυψαν πέρυσι, όταν ένα από τα δύο ιταλικά πλοία σταμάτησε δρομολόγια στην καρδιά του Καλοκαιριού και χωρίς να έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα που είχε ανακοινώσει στις αρχές της σεζόν.

Το πλοίο από το Πρίντεζι

Το δρομολόγιο που θα συνδέει τη Ζάκυνθο με το λιμάνι του Πρίντεζι θα ξεκινήσει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα ξεκινήσει στις 26 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για πλοίο της εταιρείας Red Star Ferries το οποίο θα συνδέει το Μπρίντεζι με τους Παξούς, την Κεφαλονιά(Σάμη), για πρώτη φορά την Ιθάκη(Πισαετός) και τέλος τη Ζάκυνθο.

Το πλοίο θα πραγματοποιεί ένα δρομολόγιο την εβδομάδα το οποίο θα αναχωρεί Δευτέρα απόγευμα από την Ιταλία και θα φτάνει στα νησιά την επόμενη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη.

Το πλοίο από το Μπάρι

Δρομολόγια από το Μπάρι για τα νησιά του Ιονίου και τη Ζάκυνθο έχει ανακοινώσει εδώ και περίπου ένα μήνα η εταιρεία Ventouris Ferries.

Το πρόγραμμα για το νησί της Κεφαλονιάς αλλά και για τη Ζάκυνθο θα ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την 1 Σεπτεμβρίου όπου και θα πραγματοποιείται ένα δρομολόγιο την εβδομάδα κάθε Δευτέρα με ημέρα άφιξης την Τρίτη.

Προς την Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα τα δρομολόγια από τη συγκεκριμένη εταιρεία θα ξεκινήσουν νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα από τις 10 Ιουλίου όπου και θα πραγματοποιούνται 4 εβδομαδιαίως με το τελευταίο να είναι προγραμματισμένο για τις 5 Σεπτεμβρίου.

Το πλοίο που θα δρομολογηθεί είναι το BARI το οποίο έχει χωρητικότητα 1125 επιβατών ενώ μπορεί να μεταφέρει έως και 330 επιβατηγά οχήματα.

πηγή: patrastimes.gr

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.