Στην κορύφωση τους είναι πλέον τα έργα στην Ιόνια Οδό καθώς σύμφωνα με την παραχωρησιούχο αυτή την εποχή εργάζονται περίπου 2.000 εργαζόμενοι στα εργοτάξια που έχουν αναπτυχθεί, ενώ ο συνολικός αριθμός των μηχανημάτων και των φορτηγών που χρησιμοποιούνται (ιδιόκτητα, κατασκευαστικής κοινοπραξίας αλλά και μισθωμένα από την τοπική αγορά) ξεπερνά τα 1.500.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγε ημέρες, φάνηκε για πρώτη φόρα πόσο προχωρημένα είναι κάποια τμήματα καθώς βρίσκονται στο επίπεδο της οδοστρωσίας. Εκείνο που προκαλεί περισσότερο εντύπωση είναι πως τα ώριμα τμήματα δεν εμφανίζονται πλέον μόνο στο νότιο τμήμα μέχρι την Αμφιλοχία αλλά εκτείνονται και στο βόρειο τμήμα που μέχρι πρόσφατα εμφανιζόταν ως αρκετά ανέτοιμο.

Η συνολική πρόοδος των εργασιών στο τέλος Σεπτεμβρίου άγγιζε το 62,68%, ενώ τα εργοτάξια σε λειτουργία είναι ανά τμήμα τα εξής:

-0 χλμ.- 76,7 χλμ.: Εργοτάξιο Εύηνου

-76,6 χλμ. – 145,7 χλμ.: Εργοτάξιο Ανισοπέδου Κόμβου Αμβρακίας και εργοτάξια στην περιοχή Γέφυρας Μενιδίου και στην περιοχή Συκουλα. Τέλος στο 96χλμ, περιοχή Τούμπανο, βρίσκεται και λατομείο- συγκρότημα παραγωγής ασφαλτικών και σκυροδέματος.

-145,7 χλμ.– 170 χλμ: Εργοτάξιο Φιλιππιάδας

-170 χλμ.- 196 χλμ. : Εργοτάξιο Επισκοπικού

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Τα νέα εδώ μάλλον είναι πιο δυσάρεστα καθώς φαίνεται ότι μετατίθεται για λίγο αργότερα η απόδοση των πρώτων τμημάτων στην κυκλοφορία. Αυτό γιατί υπάρχει μία σύγχυση καθώς ενώ όντως υπάρχουν σχεδόν ολοκληρωμένα κάποια τμήματα (από Μεσολόγγι μέχρι Αμφιλοχία) ωστόσο κάποιες μικρής έκτασης απαλλοτριώσεις (για παράδειγμα στην περιοχή του Ρύσιου) δημιουργούν ανάχωμα στην απόδοση αυτών των τμημάτων στην κυκλοφορία.

Κατά την εκτίμηση ανθρώπων του Υπουργείου είναι πολύ πιθανό να ολοκληρωθούν αυτές οι απαλλοτριώσεις σύντομα για να έχουμε τα πρώτα λειτουργικά κομμάτια δρόμου, φυσικά συνοδευόμενα και από τα πρώτα διόδια στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Παραχωρησιούχος της Ιόνιας Οδού είναι η εταιρεία Νέα Οδός που έχει αναλάβει εκτός από τον οδικό άξονα Αντίρριο-Ιωάννινα και τα τμήμα Μεταμόρφωση-Σκάρφεια (πάνω στον ΠΑΘΕ) και Σχηματάρι-Χαλκίδα.

πηγή: ypodomes.com

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.