Το Πολυτεχνείο είναι ένα διαχρονικό σύμβολο αντίστασης και αγώνα. Η 17η Νοεμβρίου θα μας θυμίζει πάντοτε τον αγώνα της νέας γενιάς για ένα καλύτερο μέλλον. Οριοθετεί τη μετάβαση στη Μεταπολίτευση, όπου ο Ελληνικός λαός πέρασε από τις βαθιές διαιρέσεις της Δεξιάς στις συλλογικές κατακτήσεις της εθνικής ανεξαρτησίας,της λαϊκής κυριαρχίας,της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Η φετινή επέτειος εορτάζεται υπό τη σκιά της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι με θύματα δεκάδες νέους ανθρώπους, υπό τη σκιά των καθημερινών ναυαγίων μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο και βεβαίως, μιας εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, που πλήττει την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής στους νεκρούς του Πολυτεχνείου, τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά της δικτατορίας και υπέρ των ατομικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Ανανεώνουμε την πίστη μας ότι οι συλλογικές κατακτήσεις έρχονται μέσα από τη συλλογική δράση.

Τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σαράντα δυο χρόνια μετά, παραμένουν επίκαιρα. Είναι παρόντα στα αιτήματα των νέων για παιδεία, εργασία και κοινωνική ασφάλιση. Είναι παρόντα στα αιτήματα για την εμβάθυνση της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής, την εμπέδωση της αλληλεγγύης,την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και βεβαίως, την οικοδόμηση μιας ανοιχτής και δίκαιης κοινωνίας.

Σε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση για την ελευθερία της πατρίδας μας και την εδραίωση της δημοκρατίας, αλλά και στις επόμενες γενιές οφείλουμε να δώσουμε τους νέους αγώνες ενάντια στην οπισθοδρόμηση, τον φόβο και την ανασφάλεια, τις αντιλαϊκές πολιτικές και την κοινωνική καταπίεση. Η μάχη για μια καλύτερη κοινωνία, για έναν καλύτερο κόσμο είναι μπροστά μας.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.