«Κιτρίνισε» η θαλάσσια περιοχή της Ναυπάκτου, καθώς ένα παχύρευστο κίτρινο χρώμα καλύπτει την επιφάνειά της προκαλώντας ερωτηματικά για την προέλευσή του. Ήδη από εχθές το φαινόμενο παρατηρήθηκε αρχικά στη θαλάσσια περιοχή της Ψανής, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Γριμπόβου, όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες του LepantoMag.gr.

Το φαινόμενο καταγράφεται αυτή την ώρα και στη θαλάσσια περιοχή της Πάτρας, αλλά και του Αιγίου.

Για το θέμα μίλησε στην τηλεόραση του Lepanto o πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας Αντώνης Φράγκος, ο οποίος ενημερώθηκε ότι η εταιρεία που ασχολείται με την αντιρρυπαντική προστασία και με την οποία έχει συνάψει σύμβαση το Λιμενικό Ταμείο, έλαβε δείγματα από την περιοχή του Αντιρρίου. Ο κ. Φράγκος σχολίασε πως οι άνθρωποι της εταιρείας πέταξαν στη θάλασσα ειδικές πετσέτες για να διαπιστώσουν αν το υλικό αυτό απορροφάται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι χημικό ή όχι. Τελικά, πρόκειται για βιολογικό υλικό που προέρχεται από τα φύκια και κάθε χρόνο σχεδόν παρατηρείται το φαινόμενο στην περιοχή μας. «Φέτος όμως η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας είχε ως αποτέλεσμα να πάρει αυτές τις διαστάσεις» λέει ο κ. Φράγκος που καθησυχάζει τους πολίτες λέγοντας πως είναι ακίνδυνο και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας και ρύπανσης.

 

Share on Facebook9Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Γύρη είναι και εμφανίζεται κάθε χρόνο αυτή ακριβώς την εποχή σε όλες τις παράκτιες περιοχές, ιδιαίτερα μέρες που δεν πνέουν άνεμοι.

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.