fota 1

Φωτιστικός ιστός τύπου Βενετίας στην πλατεία Λιμένος

Φωτιστικοί ιστοί τύπου Βενετίας θα τοποθετηθούν πέριξ του Λιμανιού, με απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους ήδη υπάροχντες. Τέσσερις φωτιστικοί ιστοί τύπου Βενετίας σήμερα κοσμούν την πλατεία Λιμένος και όπως σχολιάστηκε στο πλαίσιο της συζήτησης που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, γίνεται προσπάθεια προκειμένου να επικρατήσει μία ομοιομορφία στα σημεία κατατεθέν της πόλης.

fota 2

Φωτιστικός ιστός που κοσμεί σήμερα το Λιμάνι

Τις προηγούμενες ημέρες, με έγγραφό του το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου ζήτησε τη συνδρομή του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ναυπακτίας προκειμένου να προχωρήσει στην αλλαγή των υπαρχόντων φωτιστικών ιστών πέριξ του Λιμανιού της πόλης. Με απάντησή του ο Σύλλογος σχολίασε μεταξύ άλλων πως «τα νέα φωτιστικά πρέπει να συνάδουν με το ιστορικό κέντρο της πόλης μας και στην προκειμένη περίπτωση την περιοχή του Ενετικού Λιμανιού, με απώτερο στόχο να διαφυλάττουν την ιστορικότητα και την αισθητική του χώρου και να προσφέρουν ομοιογένεια και αρμονία στην περιοχή. Λαμβάνοντας υπ” όψιν τα ήδη υπάρχοντα τοποθετημένα στην πλατεία Λιμένος φωτιστικά τύπου Βενετίας, προτείνουμε την κατασκευή και τοποθέτηση πανομοιότυπων και στο χώρο πέριξη του Λιμένος προς αντικατάσταση των ήδη υπαρχόντων«.

Στη σχετική συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου παρέστη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Γιάννης Κοργιαλάς που ανέπτυξε το όλο σκεπτικό της επιλογής, η οποία βρήκε σύμφωνο το σύνολο των παριστάμενων μελών του Δ.Σ.

Η πρόταση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων:

architects

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.