Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας παίρνουν θέση και όπως δηλώνουν «μετά από τις επανειλημμένες ανακοινώσεις-δημοσιεύσεις-δελτία τύπου […] πρώτα ως γονείς-άνθρωποι-πολίτες της κοινωνίας και δεύτερον ως επαγγελματίες που εδώ και χρόνια» εργάζονται στο φορέα «νιώθουν την υποχρέωση» να ενημερώσουν τους πολίτες για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εργαζομένων ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας

Οι εργαζόμενοι του ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας, μετά από τις επανειλημμένες ανακοινώσεις – δημοσιεύσεις – δελτία τύπου σε site και μέσα μαζικής ενημέρωσης της περιοχής μας

νιώθουμε την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ

πρώτα ως γονείς – άνθρωποι – πολίτες της κοινωνίας
δεύτερον ως επαγγελματίες που εδώ και χρόνια εργαζόμαστε στο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας

ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

Ότι:
• Ο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας λειτουργεί σε ικανοποιητικό επίπεδο σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ, με διαρκή βελτίωση και προσαρμογή στις απαιτήσεις συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ISO 14001).
• Η λειτουργία του δεν προκαλεί περιβαλλοντική επιβάρυνση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ελέγχων 2013- 2014-2015.
• Η διαχείριση των στραγγιδίων γίνεται σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη του Υπουργείου και ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ στα επιφανειακά και υπόγεια ύδατα της περιοχής αφού οι, σε τακτά χρονικά διαστήματα, εργαστηριακές αναλύσεις βρίσκονται εντός ορίων που προβλέπει η νομοθεσία.
• Οι εργαστηριακές αναλύσεις, μετά από έλεγχο, δυο ανεξαρτήτων ομάδων εργασίας συγκλίνουν ως προς το κοινό συμπέρασμα, όπου κατηγορηματικά δεν αναδεικνύεται πρόβλημα διαρροής στο ΧΥΤΑ όπως διατυπώθηκε και δυστυχώς συνεχίζεται να διατυπώνεται από ελάχιστους κατοίκους της περιοχής
• Η δομή και λειτουργία του ΧΥΤΑ είναι τέτοια που εγγυάται την άμεση αντιμετώπιση όποιων έκτακτων καταστάσεων εμφανιστούν – συμφώνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής ένωσης και την

Επίσης:
• Γίνεται σκόπιμη παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης με βίντεο και φωτογραφικό υλικό που δείχνει την έξοδο των όμβριων υδάτωνπαρουσιάζοντάς το όμως ως διαρροή του ΧΥΤΑ .
• Γίνεται σκόπιμη παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης με βίντεο και φωτογραφικό υλικό που δείχνει τον αγωγό αποστράγγισης των υπόγειων υδάτων της περιοχής (υπάρχουν υπόγεια ύδατα κάτω από τον ΧΥΤΑ )παρουσιάζοντάς τον ως διαρροή λυμάτων του ΧΥΤΑ.

Και για τα δύο αυτά έργα διευθέτησης υδάτων

ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ

και είναι εγκεκριμένα – ελεγμένα – καταγεγραμμένα από το ΥΠΕΚΑ.
• Γίνεται σκόπιμη παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης όταν παρουσιάζονται μετρήσεις στα ΜΜΕ χωρίς να συνοδεύονται από την μονάδα μέτρησης (ειδικά στις τελευταίες αναρτήσεις) και χωρίς να γίνεται αναφορά στην μεθοδολογία που ακολουθήθηκε, ή στα συμπεράσματα αυτής της μέτρησης με ανάλυση – αξιολόγηση .

Τέλος οι αναφορές σε περιβαλλοντικό έγκλημα – με συνεχόμενες διαρροές – με χρησιμοποίηση χημικών και τοξικών ουσιών κατά την επεξεργασία των λυμάτων κ.α. είναι

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ

και η ζημιά που επιφέρουν στο έργο και στην περιοχή είναι μεγαλύτερες και μονιμότερες από την ζημία που πιστεύουν ότι προκαλούν σε πολιτικά πρόσωπα.

Αντίθετα η έντονη βλάστηση δίπλα στην ροή των υδάτων που παρουσιάζονται σε βίντεο και σε φωτογραφίες, μαζί με την ύπαρξη ακόμα και ψαριών στο ρέμα της Αμεραούς – Σφηκέικα είναι οι ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΒΛΑΧΟΜΑΝΔΡΑΣ.

Επιθυμούμε και προκαλούμε, αν είναι δυνατόν, και τον καθημερινό έλεγχο λειτουργίας του ΧΥΤΑ από οποιαδήποτε επιτροπή – κλιμάκιο – επιθεωρητές κ. α που θα στελεχώνονται
ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ.

Ζητάμε να σταματήσει επιτέλους το πολιτικό ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ παιχνίδι που γίνεται πάνω στον αγωνία μας για σωστή λειτουργία του ΧΥΤΑ, πάνω στην υπόληψη μας ως οικογενειάρχες – (Βλαχομανδρίτες οι περισσότεροι) – πάνω στο φιλότιμο μας .

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΒΛΑΧΟΜΑΝΔΡΑΣ
Η ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΤΕΜΕΚ Α.Τ.Ε.

Share on Facebook6Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.